Annonce
Bøger

Bog inddrager Anker Jørgensens sidste tid i Valby: Han havde en utrolig viljestyrke

Anker Jørgensen er en af hovedpersonerne i bogen 'Den røde tråd'. Pr-foto
Annonce

Torsdag 10. september er forfatteren Bjarne Henrik Lundis aktuel med bogen 'Den røde tråd', hvor Socialdemokratiets og arbejderbevægelsens historie, der snart går 150 år tilbage, er i fokus.

En af hovedpersonerne i bogen er blandt andet tidligere statsminister Anker Jørgensen, der i sin sidste tid boede på Langgadehus Plejecenter i Valby.

- Han havde en utrolig viljestyrke, og når han havde sat sig noget for, så kunne intet stoppe ham. På et tidspunkt fik han dog svæ­rere ved at gøre de ting, som han gerne ville. Især at læse havde han svært ved, og det kunne gøre ham rigtig gal, fortæller Bjarne Henrik Lundis om Anker Jørgensen i en pressemeddelelse.

'Den røde tråd' inddrager også andre tidligere statsministre og har fokus på arbejderbevægelsens og Socialdemokratiets historie fra starten af 1871 til nu. Pr-foto

Det er heller ikke tilfældigt, at den tidligere statsminister har fået en særlig plads i bogen. Ifølge Bjarne Henrik Lundis er Anker Jørgensen et glimrende eksempel på den socialdemokratiske fortælling.

- Anker havde opnået det, som de færreste drømmer om: At komme som ufaglært og nå den højeste politiske post i Danmark. Anker repræsenterede dermed om nogen den socialdemokratiske for­tælling. Den danske drøm om, at vi alle har mulighed for at blive til noget, uanset hvilke vilkår vi er vokset op under, uddyber Bjarne Henrik Lundis.

Anker Jørgensen gik bort 20. marts 2016 og blev 93 år. Han havde sin nærmeste ved sin side, og hans søn Lars Jørgensen fortæller blandt andet i bogen, at 'det var en meget smuk afsked'.

'Den røde tråd' udkommer på Forlaget Sidespejlet og koster 199 kroner.

Annonce
Annonce
Bolig

Nedrivning på Smedestræde er næsten færdig

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Valby

Ældre herrer i nye fodboldstøvler

Annonce