Annonce
Debat

Borgermøde: Politikere glimrede ved deres fravær

'Den Grønne Plet' på Saxtorphsvej. Arkivfoto: Benedicte Lorenzen

Så sker det igen. Teknik og Miljø-forvaltningen nedlægger igen grønne områder.

Nu er Lokalplanen for Daginstitution på Saxtorphsvej igen på dagsorden. Der er frist for høring den 16. marts 2021. Med online borgermøde den 24. februar.

Med de nye dyre boligbyggerier er der ikke indtænkt institutioner. Det kommer åbenbart som en overraskelse for Borgerrepræsentationen, at når der bygges boliger, vil der sikkert flytte unge familier ind, der får børn. På FL. Smidt-grunden er der bygget boliger, uden indtænkning af dagsinstitution.

Grønttorvet er der indtænkt en nybygget daginstitution med 44 vuggestuepladser og 132 børnehavepladser.

Så selvfølgelig mangler der institutionspladser.


De folkevalgte borgerrepræsentanter skal vide, hvad der foregår. De skal repræsentere borgerne og deres ønsker. Og det gør de ikke.


Men, da man i Teknik og Miljø-forvaltningen med en ”grøn” borgmester (Enhedslisten), tillod boligbyggeri skulle man tro, at man tog højde for både grønne områder og institutioner til børnefamilier.

Nej det glemte man, så derfor tager de nu igen et område, fra borgerne, som er rekreativt og til gavn for de omkringboende ved Saxtorphsvej.

Her spilles dagligt bold, og folk kan mødes på grønne arealer (i disse tider med afstand) og få en snak. Det har altid været nødvendigt med grønne kiler, hvor børn kan lege og de voksne mødes.

Dette er nu endnu mere nødvendigt, da vi ikke kan være inden døre for at mødes – men må være udendørs.

Det vil der også fremover være behov for, fordi der nu skabes en ny kultur med kreativitet udendørs.

Igen viser det, at kun et Byråd i en storby som København med 600.000 borgere er for lidt.

Ingen på Rådhuset ved, hvad der foregår i alle bydele.

De folkevalgte borgerrepræsentanter skal vide, hvad der foregår. De skal repræsentere borgerne og deres ønsker. Og det gør de ikke.

Vi har godt nok lokaludvalg i bydelene – men de er ikke valgt af borgerne. De er alle udpeget af partier eller foreninger. Lokaludvalget kan kun høres – men har ikke medbestemmelse. Derfor skal der være byråd i bydelene med valgte borgere fra hver bydel.

Der er høringer, hvor der ikke lyttes.

Nu var der borgermøde om Saxtorpsvej – nu online – dvs. at ikke alle kan deltage i et borgermøde. Flere af borgerne er IKKE online. Alligevel var der 73 deltagere. Hvilket må siges, at være mange. Der ville nok have været mange flere, hvis det ikke havde været online.

Altså burde dette borgermøde være udsat til, at vi kan forsamles igen, så alle borgere kan deltage i borgermøde.

Jeg deltog i online borgermøde den 24. februar – men der var ingen deltagelse af politikere, som har bestemt, hvad der skal ske. De glimrede ved deres fravær. Det viser igen, at politikerne ikke interesserer sig for, hvad der foregår i bydelene. Frem for alt gider de ikke lytte og de er valgt af os.

Det var administrative folk fra forvaltningen, der deltog og som ikke kunne svare på noget, andet end ”det er der nogen, der har bestemt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

100 tons frådende forhistorie flytter ind i Zoo

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce