Annonce
Valby

Brøndby-legende ny cheftræner i Frem

Frems nye cheftræner har netop scoret sit livs vigtigste og vildeste mål mod Bayern München. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Annonce

2. DIVISION. Han var en gennemgående figur på Brøndby IF's superligamandskab i 1990'erne. Fra 1. juli skal 45-årige Allan Ravn være frontfigur i Boldklubben Frem som klubbens cheftræner.

FODBOLD: Vi skruer tiden tilbage til september 1998. Champions League-kampen i Parken mellem Brøndby IF og Bayern München er gået ind i dommernes tillægstid. Stillingen er 1-1. Brøndby har været presset i bund i store dele af kampen.

Allan Ravn modtager bolden knap midtvejs inde på Bayerns banehalvdel, vipper bolden over Thomas Helmer og sparker med en lang vrist fra kanten af feltet og for næsen af Marcus Babbel bolden i en blød bue over en lamslået Oliver Kahn og i mål.

Lige præcis her topper Allan Ravns aktive fodboldkarriere. Han nåede at spille 228 kampe officielle 1. holdskampe og løbe tusindvis af kilometer på Brøndby IF’s midtbane.

Boldklubben Frem har med andre ord ansat en træner, der som aktiv beviste, at man kommer langt i topfodbold med hårdt, loyalt arbejde.

Begrænset trænererfaring

»Allan Ravn har i sin fodboldopdragelse meget af det dna, som er vigtig i Frem. Han kommer med en masse erfaring men også med nye øjne i forhold til udviklingen af vores 1. hold og vores talentarbejde,« udtaler Frems formand, Per Jakobsen, i en pressemeddelelse.

Allan Ravn har underskrevet en kontrakt på ét år. Han har trænererfaring fra Herfølge Boldklub, Taastrup FC, Karlslunde IF og Solrød FC. I Herfølge trænede Allan Ravn blandt andet klubbens 2. hold i et halvt år tilbage i 2007.

Hans to seneste trænerjobs er Solrøds U19-hold og Karslundes 1. hold. De to jobs ligger henholdsvis to og seks år tilbage i tiden.

Ikke forudindtaget

Det er således ikke en mand med frisk trænererfaring, som Frem har hyret. Allan Ravn kan da heller ikke svare præcist på, hvornår han sidst har set en 2. divisionskamp:

»Det ligger nogle år tilbage. Men derfor kan jeg også med åbent sind sige, at jeg ikke kommer med nogen forudindtagede holdninger. Jeg ryster posen og kigger i øvrigt ikke på spillernes fødselsdato. Jeg stiller med de bedste - uanset om de er 17 eller 38 år gamle,« siger Allan Ravn til Valby/Kgs. Enghave Bladet.

Ravn kommer ikke med sit eget trænerteam:

»Det er helt bevidst. Jeg håber at få en assistent med det rette Frem-dna, som kender sine lus på gangen. Frem-dna’et er essentielt for klubben. Det minder på mange måder om det, jeg kender fra Brøndby,« siger han.

»Vi skal underholde«

Allan Ravn har allerede gjort sig klart, hvilken slags fodbold han vil spille i Frem:

»Vi skal levere fodbold, som folk har interesse i at se på. Højt pres og hurtig boldomgang. Vi skal underholde, men resultaterne skal selvfølgelig følge med. Vi skal i oprykningsspillet. Det er målet,« fastslår Allan Ravn og tilføjer:

»Jeg valgte at sige ja til Frem, fordi det er en klub med stort udviklingspotentiale og en fantastisk fanskare. Mit fokus er primært på at udvikle den nuværende trup og på sigt få nogen af klubbens unge spillere til at blomstre.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce