Annonce
Valby

Bryggebyggeri igen i spil: »En anelse mere lovlig«

Søren Lütken har tænkt sig at kæmpe videre for den offentlige adgang til bryggen på Teglholmen, hvor han frygter at kommunen åbner for at lade området falde ind under ejendommen, der bygges på Teglholmsgade. Foto: Martin Sørensen
Annonce

Efter et forbud fra kommunen er et forslag om en pavillion med café ud mod vandet på Teglholmsgade 12-14 på vej. Lokale beboere er fortsat langt fra begejstrede over planerne.

»Den er da bedre end første gang, man kan sige, at den er en anelse mere lovlig,« indrømmer Søren Lütken, der dog er langt fra begejstret over de seneste planer for bryggedelen af nybyggeriet i naboejendommen.

Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 1. oktober 2018 at nedlægge et forbud efter planlovens § 14 mod opførelse af en pavillon på Teglholmsgade 12-14. Efter kraftig opfordring fra Søren Lütken, der sammen med Maja Rudloff, Christian Rau oprettede en underskriftsindsamling mod planerne.

»Vi har talt sammen i gruppen om de nye planer, og er blevet enige om, at vi foretrækker ingen pavillon frem for det nye forslag,« fortæller Søren Lütken.

Stridspunktet er, at bryggen i lokalplanen er udlagt til offentligt areal, og at en del af bygherrens planer med pavillonen indeholder et beboerhus, der i første omgang var på 170 ud af 300 kvadratmeter og i det aktuelle forslag på 160 ud af 407 kvadratmeter.

Lokalplan eller ej

Kommunens oprindelige forbud skulle give mere tid til at overveje, om der skulle sikres en ret til offentlig adgang med et lokalplantillæg. Det har teknik- og miljøforvaltningen i den seneste dagsorden afgjort ikke er nødvendig:

’ Teknik- og Miljøforvaltningen vurderer på baggrund af det ansøgte projekt, at ønsket om at sikre offentlig adgang til pavillonen opnås inden for den eksisterende lokalplan.’

I stedet vil man tinglyse den offentlige adgang:

’Der vil være offentlig adgang til caféen, som også rummer mulighed for udeservering ud for pavillonens vestlige gavl. Forvaltningen vil stille som betingelse for byggetilladelse, at anvendelsen yderligere sikres ved at lade en deklaration tinglyse på pavillonen.’

»Vi er ikke imod en café, det har vi hele tiden ønsket os. Det er den private anvendelse, vi ikke vil have. Så alt er ikke ok. Og hvordan skal en tinglysning, som vi ikke kender, gøre os trygge,« siger naboen, der i forvejen ikke har den store tillid til kommunen.

»Mistroen stammer ikke mindst fra den uvilje vi mødte fra forvaltningen, der ikke ville lytte til os, før udvalget besluttede forbuddet,« fortæller han.

Forslaget var på dagsordenen i Teknik og Miljøudvalget i går mandag, efter avisens deadline.

Men falder mødet ud til bygherrens fordel går naboerne videre med sagen.

»Så går vi til Planklagenævnet, selv om det nok er et slag i luften. Pavillonen er sikkert bygget inden der kommer en afgørelse,« forudser han.

 

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce