Annonce
Kultur

Cassandra har levet med vold det meste af livet, nu vil hun hjælpe andre: Jeg følte ikke, jeg var noget værd

Cassandra Sønderggard fra Valby har skrevet en bog, hun håber vil hjælpe andre folk med at se den røde tråd i deres liv. Foto: Jens Mouvielle
52-årige Cassandra Søndergaard voksede op i et hjem præget af vold og overgreb. Hendes hårde opvækst har forfulgt hende i hendes voksne liv gennem nogle af de valg, hun har truffet. Nu vil hun hjælpe andre med at bryde den negative spiral.
Annonce

Cassandra Søndergaard smiler og fletter fingrene rundt om kruset med te. Bogen foran hende har gjort ondt at skrive.

Den handler om hendes ar, og de ting hun har været igennem for at nå til erkendelsen af, at det er hende, der skal gøre noget anderledes for at bryde de mønstre, hendes opvækst har ført med sig i det voksne liv.

Cassandra er vokset op i et hjem, hvor hendes far slog og udøvede psykisk vold. I hendes voksne liv har hendes kærester været dem, der slog. Selvom Cassandra Søndergaard har haft mange gode oplevelser, så har rammerne fra hjemmet forfulgt hende det meste af livet.

- Bogen er skrevet som konsekvens af, at jeg blev ked af, jeg blev ved med at falde for sådan nogle fyre med udadreagerende adfærd, der ikke behandlede mig godt. Jeg blev nødt til at finde ud af, hvad der gjorde, det var den slags mænd, som tiltrak mig. Da jeg begyndte at grave i mit liv og mine tanker om det, synes jeg, jeg fandt den røde tråd, og den vil jeg gerne hjælpe andre med at finde, siger Cassandra Søndergaard.

Derfor besluttede hun at skrive bogen ‘En stjerne på himlen’. Den handler om de refleksioner, hun har gjort sig samt de værktøjer, hun stadigvæk bruger, for at undgå at fortsætte den negative spiral. På den måde kan andre bryde ud af det, før hun selv gjorde det, og derved undgå at få endnu flere ar på krop og sjæl.

Annonce

Præcis kl. 22

Det er svært for Cassandra Søndergaard at fremhæve en præcis handling, når man spørger ind til, hvad hun gik igennem som barn. Men der er ting, hun husker tydeligt, såsom de tidspunkter, hun skulle komme hjem på, hvis hun hang ud med sine venner.

- Min far sagde altid, at jeg skulle være hjemme præcis kl. 22. Ikke et minut før og ikke et minut efter, for så løb han efter mig med bøjler og slog mig. Så jeg stod ofte nede på gaden og kiggede på uret og sørgede for, jeg ikke ramte det forkerte tidspunkt, siger hun.


Jeg blev ved med at blive forelsket i mænd, der på en eller anden måde mindede om min far. Jeg blev tiltrukket af typer, der havde ar på sjælen, som jeg selv har. Det var normalt for mig, at mine grænser blev overskredet, og derfor kom jeg til at elske den, der gjorde det, fordi jeg jo også elskede min far.

Cassandra Søndergaard, forfatter til bogen 'En stjerne på himlen'.


Derfor havde Cassandra Søndergaard ikke meget tryghed i sin opvækst, og den hårde behandling betød, han hun mistede troen på, hun reelt havde værdi for nogen.

Det er vigtigt for Cassandra Søndergaard at slå fast, at det hele ikke har været noget skidt, for hun har jo også været lykkelig flere gange i hendes forhold. Men hendes baggrund har betydet, at hun har fundet sig i for meget, og at hun er blevet draget af nogle ting, folk normalt ville styre udenom.

- For mit vedkommende har opvæksten betydet, at jeg ikke følte, jeg var noget værd. Jeg var ikke værd at elske, og derfor har jeg i mit voksne liv ladet folk behandle mig dårligt uden at sige fra, siger hun og fortsætter:

- Jeg blev ved med at blive forelsket i mænd, der på en eller anden måde mindede om min far. Jeg blev tiltrukket af typer, der havde ar på sjælen, som jeg selv har. Det var normalt for mig, at mine grænser blev overskredet, og derfor kom jeg til at elske den, der gjorde det, fordi jeg jo også elskede min far.

Annonce

Dit indre barn

- Jeg savnede kærlighed, og den søgte jeg i mænd. Det var ikke nok for mig, at jeg holdt af mig selv, for det gjorde jeg ikke, og derfor fandt jeg mig i alt for meget i mine forhold såsom slag i ansigtet og hjernerystelser, siger Cassandra Søndergaard.

Et af de værktøjer, Cassandra har brugt for at bearbejde sine følelser fra barndommen, er noget, der hedder ‘dit indre barn terapi’. Det går ud på at se sig selv som barn for sit indre blik og kommunikere med det om de følelser, der er i klemme.

Cassandra bog: En stjerne på himlen. Foto: PR

- Jeg kommer med mange forskellige måder at bearbejde det på i bogen, og det er jo en lang proces at komme ud af den negative spiral. Det er noget, man skal huske at være bevidst om hele tiden. Men det er ikke nok at blive bevidst om det, du skal forandre det i alle dine celler f.eks. gennem forskellige psykoterapautiske metoder, siger Cassandra Søndergaard og fortsætter:

- Selvom jeg på mange måder også har haft et fantastisk liv, så ville jeg alligevel have ønsket, at jeg havde set den røde tråd noget før.

Du kan se mere om bogen ‘En stjerne på himlen’ på Cassandra Søndergaards hjemmeside, ligesom den kan købes i de fleste boghandlere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Byliv

Lokale børnehaver modtager frugtplantager

Indsamling

Valby samlede ind til dyrene

Annonce