Annonce
Kunst

Christines Trump-kunst skal spille rolle ved præsidentvalget: De må godt blive sure

Christine Buchholtz har tegnet Donald Trump og fire andre mangtfulde statsledere som kvinder som kommentar til det amerikanske præsidentvalg. Foto: Jens Mouvielle
Christine Buchholtz har portrætteret Donald Trump og fire andre magtfulde statsledere som kvinder. Nu skal hendes kunst udstilles i Kansas op til præsidentvalget 3. november. Målet er at få folk til at tænke sig om en ekstra gang.
Annonce

- Kunne det ikke være spændende at male Donald Trump i skikkelse af en kvinde som en hyldest og udstille det i Kansas City op til præsidentvalget?

Christine Buchholtz fra Valby har boet i den amerikanske delstat Kansas. Da hendes tidligere kontakt derfra ringede til hende med forslaget, skulle hun lige tygge på idéen. Så vendte hun tilbage:

- Jo, men det bliver ikke som en hyldest.

Annonce

Svær beslutning

Det lyder måske oplagt at sige ja til at få sin kunst om stormagtspolitik udstillet op til det amerikanske præsidentvalg, men der skulle grubles lidt, før Christine Buchholtz takkede ja.
Og først da hendes kontakt i USA ligeledes havde grublet over, om en udstilling med kritiske referencer til Donald Trump i den republikanske delstat nu også var en god idé, blev projektet sat i søen.

- Først havde jeg ikke lyst til at lave kunstværkerne. Hans tanke med det var, at det skulle være en glorificering af Trump. Jeg skal ikke blande mig i, hvem amerikanerne vælger som præsident, men jeg kunne ikke få mig selv til at promovere ham gennem min kunst, så jeg har lavet det på min måde, siger Christine Buchholtz og fortsætter:

Her ses Christine Buchholtzs portræt af Donald Trump. Foto: Christine Buchholtz

- Det er blevet en kommentar til, hvordan ledere af stormagter forvalter deres magt, og ved at portrættere dem som kvinder håber jeg på at få folk til at tænke over, om stormagtspolitik kan forvaltes på en anden måde. Til sidst gik de med på idéen. Det er en kommentar til det politiske spil fra et andet perspektiv, end det, der er dominerende i området.

Annonce

Kontroversielt budskab

Det er ikke uden sommerfugle i maven, at Christine Buchholtz har sendt sine kunstværker med posten og adresseret dem til en kunstudstilling i Kansas City Art District, hvor de vises frem fra 10. september til 31. oktober.

For selvom det foregår langt fra hende og hjemmet i Valby, så er budskabet ret kontroversielt i et område, der er udpræget republikansk.

- Jeg er spændt på, hvordan udstillingen bliver modtaget, men jeg er også nervøs for, at dem, der dukker op og ser kunsten, ikke er dem, der for alvor bliver provokeret. For de må gerne blive sure. Hvis det kommer bredere ud, er det interessant at se, hvor det ender henne, siger Christine Buchholtz.


Jeg er spændt på, hvordan udstillingen bliver modtaget, men jeg er også nervøs for, at dem, der dukker op og ser kunsten, ikke er dem, der for alvor bliver provokeret. For de må gerne blive sure.

Christine Buchholtz, kunstner


Ud over at Donald Trump er portrætteret som kvinde, har Trump den klassiske røde kasket på, hvor budskabet er ændret fra ‘Make America Great Again’ til ‘Make America Gay Again’, ligesom der er andre referencer, der skal få folk til at undre sig og tænke over, om vi kan gøre noget, der med Christines egne ord er:

- Mere inkluderende og gør op med forbrugerkulturen og den hårde retorik. Er vi på vej det rigtige sted hen?

Den kvindelige Donald Trump bliver på udstillingen ledsaget af fire andre magtfulde mænd portrætteret som kvinder i form af den franske præsident Emmanuel Macron, Nordkoreas leder Kim Jong-un, Kinas præsident Xi Jinping og Ruslands præsident Vladimir Putin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Valby

Ældre herrer i nye fodboldstøvler

Venskab

Efter 18 år på herberg fik Ole hjælp til ensomheden med en netværksven: Hvis han ikke hører fra mig, skal han sgu nok ringe

Annonce