Annonce
Valby

Debat: »Vil Venstre sammen med Sydhavnen gå til fælles kamp mod ‘tyve i natten’ og ‘kortslutning af den demokratiske proces’?«

Jan Mathiesen fra Fiskerhavnens Venner reagerer her på et læserbrev skrevet af Venstres Flemming Steen Munch, som er imod arkitekternes forslag om at skabe en bilfri bydel på Stejlepladsen. - Foto: Benedicte Lorenzen (Arkiv)
Annonce

Det var en stor overraskelse at læse Flemming Steen Munchs (FSM), medlem af Borgerrepræsentationen for Venstre, kritik af den planlagte bebyggelse på Stejlepladsen i avisen Havnefronten.

Ikke bare vinderforslaget, men alle tre arkitektforslag foreslår en bilfri bydel på Stejlepladsen, og det er Venstre voldsomt imod. Også Venstres borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard er på banen med kritikken.

FSM skriver i læserbrevet, »Som en tyv i natten er det nye byggeri på Stejlepladsen i Sydhavnen blevet kuppet som seneste led i kampen imod privatbilismen København.« FSM afslutter sit læserbrev med et: »Nej tak til demokratiske processer bliver kuppet.«

Se, det er jo en interessant kritik, for principbeslutningen om at bygge på Stejlepladsen og dermed ophæve den dengang eksisterende fredning af Stejlepladsen kom lige præcist som »tyv i natten« og kortsluttede alle »demokratiske processer«. Bare læs alle de voldsomme reaktioner og protester, der fulgte beslutningen i Borgerrepræsentationen, herunder kritikken fra Kgs. Enghave lokaludvalg.

Annonce

Skal byggeriet standses?

Så spørgsmålet til FSM og Venstreborgmesteren er, om Venstres bekymring for lokaldemokratiet og kritikken om »tyve i natten« og kortslutning af »demokratiske processer« er principiel for Venstre, eller det bare er en politisk stund i den konkrete sag. Kort og godt, vil Venstre med afsæt i den ovennævnte kritik genoverveje den principielle beslutning om byggeriet på Stejlepladsen. Vil Venstre sammen med Sydhavnen gå til fælles kamp mod »tyve i natten« og »kortslutning af den demokratiske proces«, så vi kan få standset byggeriet på Stejlepladsen?

Et andet vigtig spørgsmål kan rettes til de tre arkitektfirmaer, som deltog i By & Havns konkurrence, og især Christensen & CO arkitekter, som vandt konkurrencen. Hvis forudsætningen for byggeriet ændres afgørende, agter man så at trække sig fra projektet?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce