Annonce
DEBAT

Der er brug for en ny start i Aalholm Sogn

Sigurd Barrett. PR-foto
Annonce

Læserbrev: I medieverdenen kalder man det en god historie, når den almindelige samtale mellem to parter hører op, og udvikler sig til et hundeslagsmål for åbent tæppe. Underholdende er det. Men det bringer sjældent noget godt med sig. Se bare på USA i disse dage, hvor den demokratiske samtale ser ud til at være forsvundet fuldstændig.

Desværre må vi konstatere, at Aalholm Sogn på det seneste er blevet en rigtig god historie. Samtalen er forstummet i en sådan grad, at biskoppen og provsten har fjernet præsterne fra kirken for at beskytte dem imod chikane fra menighedsrådet, som provsten sågar har kaldt håbløst inkompetent.

Det som er sagt og gjort i sagen, er umuligt at gøre om. Men vi synes, at det er kørt af sporet, og at retorikken fra det gamle menighedsråd er gået langt over stregen ikke mindst over for den nyansatte præst.

Aalholm Sogn er kendetegnet ved en særlig opbygning. En kerne af en missionerende menighed driver et foreningsliv i og omkring kirken, som i Kristelig Dagblad har givet sognet den lidet flatterende beskrivelse: 'Et frilandsmuseum for hvordan københavnske kirker var indrettet i gamle dage’.

Det er i det lys, man skal se menighedsrådets invitation til den nu pensionerede præst til at prædike i kirken imod reglerne og imod en direkte henstilling fra biskoppen. Det er en optrapning af konflikten, og et udtryk for det nuværende menighedsråds provokation og manglende vilje til at bidrage til en løsning.

Vi synes, vores nye præst Maria Hjort fortjener en bedre modtagelse, end hun har fået i sognet. Hun og hendes kollega Lise Mortensen fortjener at få et ordentligt arbejdsmiljø og opbakning til deres forsøg på at drive en åben og rummelig kirke for alle. Og ikke mindst så fortjener Aalholm Sogn, og alle der bor her, en ny start i kirken.


Og ikke mindst så fortjener Aalholm Sogn, og alle der bor her, en ny start i kirken.

Sigurd Barrett og Uffe Tang


Vi kommer begge fra medieverdenen, men selv om vi begge elsker gode historier, så ønsker vi ikke længere at bo midt i slagsmålet om Aalholm Kirke. Vi vil hellere være en del af et velfungerende sogn.

Derfor er vi stillere for listen 'Det nye menighedsråd i Aalholm sogn - for liv, vækst og glæde'. Og vi opfordrer alle i sognet til at gå over i deres kirke og stemme for samtale og samarbejde den 17. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce