Annonce
Venskab

Efter 18 år på herberg fik Ole hjælp til ensomheden med en netværksven: Hvis han ikke hører fra mig, skal han sgu nok ringe

Ole Larsen er glad for ordningen med en netværksven, der giver ham en, han kan vende verdenssituationen med. Foto: Gitte Sofie Hansen
En af de helt store udfordringer for tidligere hjemløse, der flytter i egen bolig, er ensomheden. Pludselig er der ikke nogle at snakke med. Ikke nogen, der banker på ens nye hoveddør. Den problemstilling har WeShelter fundet en løsning på med ordningen netværksven.

Morgenkaffe, morgensmøger og morgensol. En start på dagen lige efter Ole B. Larsens hjerte. Han har sat sig til rette på Riccos Kaffebar, ved langbordet ud til Valby Langgade, hvorfra han nysgerrigt betragter menneskene, hundene, fortovet og den vildfarne øldåse, der giver en krone.

Ole Larsen sidder og venter på sin netværksven Thomas Warburg. Han er lokalpolitiker på Vesterbro og har været medlem af SF i 28 år.

De er blevet matchet gennem WeShelter, der sætter en udsat borger, som mangler netværk, og en frivillig sammen ud fra interesser, værdier og behov.

Annonce

Med Ole og Thomas har de ramt plet.


Sådan en artigper som mig, der pænt åbner sin e-Boks og udfylder formularer på nettet har godt af at møde en bølle som Ole, der er rebelsk og fandenivoldsk. Det er i det hele taget ret åbenlyst, hvorfor man skal blive netværksvenner. Det giver noget til alle parter. Hvor heldig kan man være?

Thomas Warburg, netværksven med Ole og medlem af SF


Brug for en ven

- Jeg fortæller ikke Thomas alt, men mere end jeg fortæller venner og bekendte. Han har tavshedspligt, og jeg har tillid til ham. Vi har en fortrolighed sammen. Jeg kan få et problem om en time eller to, og så skal jeg nok finde ud af det på en eller anden måde. Men at jeg har Thomas, giver en tryghed. Hvis han ikke hører fra mig, så skal han sgu nok ringe, siger Ole Larsen.

Årsagen til WeShelters netværksven-ordning er, at det kan være svært for tidligere hjemløse at flytte i egen bolig uden noget netværk i nærheden.

Ole og Thomas er netværksvenner gennem WeShelter. Foto: Gitte Sofie Hansen

Det mærkede Ole Larsen, da han i 2015 flyttede i egen bolig efter at have boet 18 år på Kollegiet, et af WeShelters herberger på Gammel Køge Landevej i Valby.

Pludselig var han alene. Helt alene. Og som Ole Larsen selv siger det, så er det ikke sjovt ikke at kende nogle.

- Da jeg flyttede ud i min egen lejlighed, var det både dejligt, men jeg fik også nærmest et chok, når det bankede på døren, for jeg kendte jo ingen derude. Og det er ikke sjovt ikke at kende nogen, siger han.

Annonce

Artig Per og rebellen

Det er dog ikke kune for Ole Larsen, at ordningen med netværksven har været udbytterigt. Også for Thomas Warburg har relationen til Ole betydet meget, både i politisk sammenhæng og på det personlige plan.

- Noget af det, jeg har sat mest pris på ved at lære Ole at kende er, at jeg bliver klogere. Man færdes jo mest sammen med nogle, der ligner en selv. Og hvis man luller sig ind i en boble, kan verden jo synes god. Men der er mennesker, der kæmper hver dag. Både med at finde penge til den næste husleje og noget ordentligt at spise, men også på et menneskeligt plan. Jeg får ting at vide af Ole, som jeg ikke selv tænker over,« siger han og tilføjer:

- Og så nyder jeg, at Ole ikke er så imponeret af bureaukrati og formaliteter. Han siger lige, hvad der passer ham, og det er faktisk virkelig befriende. Sådan en artigper som mig, der pænt åbner sin e-Boks og udfylder formularer på nettet har godt af at møde en bølle som Ole, der er rebelsk og fandenivoldsk. Det er i det hele taget ret åbenlyst, hvorfor man skal blive netværksvenner. Det giver noget til alle parter. Hvor heldig kan man være?«

Læs hele historien på Weshelter.dk

Annonce
Annonce
Alarm112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Annonce
Annonce
Alarm112

To år efter farligt knivstik mod teenager venter sag på retten

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Lokal skole har fået nyt udstyr: Inviterer alle på eventyr uden for åbningstid

Alarm112

Dommer fængsler mand for at skubbe kvinde ud foran tog

Alarm112

Tog måtte nødbremse for kvinde skubbet ned på skinnerne

Alarm112

Fire mænd er fængslet efter knivstikkerier i København

Alarm112

Motorcyklist afgået ved døden efter ulykke i København

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Annonce