Annonce
AALHOLM KIRKE

Efter benhård kirkestrid: Nu er det nye menighedsråd valgt

Nu er der sat navn på de ti personer, der fremover skal sidde i menighedsrådet i Aalholm Sogn. Arkivfoto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Efter en hård valgkamp er der nu sat navn på de ti personer, der i de kommende år skal sidde rundt om bordet i menighedsrådet i Aalholm Kirke.

Tirsdag aften valgte 333 sognebørn af afgive deres stemme ved menighedsrådsvalget, der blev holdt i kølvandet på en strid mellem det siddende menighedsråd og kirkens præster.

Kandidatlisten ’Det nye menighedsråd – for liv, vækst og glæde’, der bakker op om kirkens præster, fik valgt syv medlemmer. ’Aktivlisten’, som var støttet af det gamle menighedsråd, fik valgt tre medlemmer.

Annonce

Menighedsrådsvalget blev holdt efter en kaotisk tid i Aalholm Sogn, hvor biskop Peter Skov-Jakobsen har aflyst gudstjenester i kirken og flyttet kirkens præster og de kirkelige handlinger til andre kirker. Samtidig har han påpeget, at det siddende menighedsråd har udvist ’chikanøs’ adfærd over for kirkens præster. En påstand, som menighedsrådet ikke har kunnet genkende.

De valgte ved tirsdagens valg er Lone Heder - med flest personlige stemmer, Lene Munck, Randi Holum Jeppesen, Birgit Rønne, Karen Louise Ribergaard, Flemming Carlsen Brandenborg og Niels Enggaard Hansen fra ’Liv, vækst og glæde. Fra ’Aktivlisten’ blev Dorte Juel Viborg, Thomas Knudsen og Anne-Marie Kuhr Knuth-Winterfeldt valgt.

Der skal onsdag 25. november holdes konstituerende møde i det nye menighedsråd, som tiltræder første søndag i advent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klima

Park eller solceller: Omstridt plan vedtaget

Annonce