Annonce
Trafik

Efter mange års hårdt arbejde: Nu bliver der gjort noget ved livsfarlige forhold nær skole

Lars Weiss og Leo Jakobsen fra trafikudvalget på Ålholm Skole snakker om, hvordan man bedst sikre skolevejene i området. Foto: Jens Mouvielle
Forældre til børn på Ålholm Skole har efter fire års kamp fået gennembrud i deres mål om at få mere sikre trafikforhold nær skolen. Der er nemlig fundet penge i overførselssagen til at finansiere flere nære tiltag.

I fire år har et selvetableret trafikudvalg af forældre til børn på Ålholm Skole kæmpet for at sætte fokus på det, der dagligt giver dem ondt i maven.

Trafiksituationen omkring Ålholm Skole er nemlig livsfarlig, og det er på flere strækninger af Valby Langgade, der løber på den ene side af skolen.

Derfor håbede trafikudvalget på, at der ville blive fundet penge i overførselssagen til at finansiere flere tiltag, der kan gøre det mere trygt for børn såvel som forældre at færdes ved skolen.

Annonce

Det håb er nu blevet en realitet. Der er nemlig fundet 5,2 millioner kroner i overførselssagen til at skabe flere nære tiltag.


Der er meget trafik tæt på Ålholm Skole og jeg forstår godt forældrenes bekymring, for det føles utrygt at krydse vejen flere steder. Jeg er glad for, at vi har sikret penge til at gøre skolevejen mere tryg tættest på skolen allerede fra i år.

Lars Weiss


- Der er meget trafik tæt på Ålholm Skole og jeg forstår godt forældrenes bekymring, for det føles utrygt at krydse vejen flere steder. Jeg er glad for, at vi har sikret penge til at gøre skolevejen mere tryg tættest på skolen allerede fra i år – blandt andet skal vi gøre det mere sikkert at krydse Valby Langgade ved Skellet og at sætte sine børn foran skolen med f.eks. afsætningsperroner og bedre cykelparkering, fortæller overborgmester Lars Weiss og fortsætter:

-Jeg er selv forælder til en knægt i skolealderen, og det er en mærkesag for mig, at vi får skabt bedre og mere sikre forhold for cyklisterne i vores by – særligt de mindste børn, som vi skal passe ekstra godt på i trafikken. Det skal være trygt for alle små københavnere at cykle og gå til skole.

De nære tiltag, der vil blive kigget på, er mere konkret følgende:

  •  En trafikal fredeliggørelse af Vibeholmen, hvor skoleelever i dag bliver afleveret.
  •  Ind- og udstigningsperroner på Skellet i begge retninger, så behovet for at benytte Vibeholmen reduceres.
  •  Sikret fodgængerkrydsning på Skellet.
  • Krydset Valby Langgade / Skellet signalreguleres og der etableres bedre krydsninger for de bløde trafikanter.
  •  Fleksibel cykelparkering, så forældre nemmere kan aflevere børn på cykel.

Blev overrasket ved sit besøg

Lars Weiss besøgte Ålholm Skole i uge 11 kort før forhandlingerne til overførselssagen begyndte. Her blev han særligt overrasket over en ting.

- Jeg vidste godt, at der er meget trafikeret herude, og jeg ved godt, at ejendomsmæglerkrydset er farligt. Det, der kom mest bag på mig, var den trafik, der er lige her foran skolen på så smal en gade, siger Lars Weiss og fortsætter:

- Det hele proppede til, og børnene steg ud til højre og venstre. Det var voldsommere, end jeg havde forestillet mig.

Mange forældre såvel som beboere i området har også udtrykt bekymring for ejendomsmæglerkrydset. Det er der ikke blevet fundet penge til at forbedre i denne omgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klima

Park eller solceller: Omstridt plan vedtaget

Annonce