Annonce
Byliv

En af byens helte: Carsten gør en uundværlig forskel

Carsten Nørremark Larsen. Foto: Jens Mouvielle
I de her stunder, hvor restriktioner gør det svært at dyrke det fysiske sammenhold, har vi brug for folk, der investerer tid og kræfter i at gøre en ekstra indsats. Sådan en mand er Carsten Nørremark Larsen.

- Carsten er helt særlig og et af de mest positive og optimistiske mennesker, jeg har mødt. Skulle I mangle den gode historie om de helt særlige personer, der holder humøret oppe og kroppen i gang trods corona-restriktionerne, så er Carsten Nørremark Larsen bestemt en historie værd.

Sådan en besked tjekkede ind i ValbyLIVs indbakke, og er der noget, lokalavisen gerne vil promovere, så er det borgere, der gør en ekstra indsats for at holde gang i de gode fællesskaber i en tid, hvor den slags er udfordret af corona-restriktioner.

Afsenderen er Pia Beck Tonnesen, der er formand for den lokale løbeklub, Valbyløberne. Carsten Nørremark Larsen er nemlig passioneret løber, og han har fundet på en løsning, hvor klubbens medlemmer såvel som andre borgere kan komme rundt på en fælles oplevelse hver for sig.

Carsten er nemlig ved at indsamle materiale til tre historiske løberuter, der guider dig rundt i Valby, mens du kan dykke ned i lokalhistorie med værtshuse, banker, posthuse og sporvogne som ledsager.

Annonce

Sjovt at gøre noget for andre

Da vi fanger Carsten Larsen, bliver han glad. Glad for at hans idé kan inspirere andre og glad for, at hans tid med at nørde lokalhistorie kan være med til at få folk lidt lettere gennem den svære tid med restriktioner.

- Jeg tænkte, man skal jo finde på noget, når man ikke må samles. Jeg savner de fællesskaber, jeg er en del af, men som jeg ikke kan mødes med på grund af corona. For at bruge tiden lidt fornuftigt tænkte jeg, at jeg ville udnytte min interesse for løb og lokalhistorie til at lave noget for andre, siger Carsten Larsen og smiler.

Carsten Larsen, der har boet i Valby næsten hele sit liv, planlægger lige nu at præsentere tre lokalhistoriske ruter, hvor temaerne er ‘værtshuse og pølsevogne’, ‘banker og posthuse’ samt ‘busser og sporvogne’.

Carsten Nørremark Larsen. Foto: Jens Mouvielle

- Jeg synes, det er rigtig sjovt at researche på området, og så er jeg glad for, hvis det kan komme andre til glæde også, så man kan få en fælles oplevelse uden at være samlet, siger Carsten og fortsætter:

- Jeg savner meget at mødes med min løbefamilie, som jeg kalder dem. Der er mange, der længes efter det sociale fællesskab, men som jeg siger, så går vi mod bedre tider, og jeg vælger at se positivt på det og glæde mig til alt det gode, der kommer med solen og varmen. Imens håber jeg, at folk kan lune sig på en løbetur og lidt lokalhistorie, det vil være stort, hvis man kan hjælpe folk på den måde.

Annonce

Tak, Carsten

Hos Valbyløberne er man glade for Carsten Larsens initiativ, der holder gang i medlemmerne i en tid, hvor de vanlige fælles løbeture ikke kan lade sig gøre.

- Carsten Nørremark Larsen er en ivrig løber, og nu hvor hans løbeklub Valbyløberne ikke kan lave fællestræning, holder Carsten sig i gang med daglige lokalhistoriske løbeture, siger lyder det fra Pia Tonnesen og fortsætter:


Jeg savner meget at mødes med min løbefamilie, som jeg kalder dem. Der er mange, der længes efter det sociale fællesskab, men som jeg siger, så går vi mod bedre tider, og jeg vælger at se positivt på det og glæde mig til alt det gode, der kommer med solen og varmen.

Carsten Nørremark Larsen


- I denne uge har Carsten der været tidligere-posthus-rute og tidligere-banker-rute i Valby som tema. Det betyder, at medlemmerne i hans løbeklub får både information og inspiration fra Carsten som flittigt poster billeder fra sine ture på sin Facebookprofil.

Carsten Larsens lokalhistoriske ruter vil blive lagt op på Valbyloeberne.dk, når han har finpudset fakta på rutens destinationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce