Annonce
Valby

En dramatisk overraskelse: Teater V har fundet vinderen i årets dramatiske debut

Annonce

Publikum og jury var rørende enige, da de søndag kårede vinderen af Teater V‘s store dramatikerkonkurrence ’Dramatisk Debut‘ i en udsolgt Prøvehallen.

Det var bestemt ikke en kedelig søndag, der ventede de cirka 138 publikummer, der havde fået plads i Prøvehallen, hvor de skulle være med til at afgøre Teater V‘s store dramatikerkonkurrence ’Dramatisk Debut‘, som bliver afholdt hver andet år.

I løbet af de seneste to år har Valbys lokale teater sammen med en fagjury fundet frem til de tre udvalgte finalister blandt 40 indsendte bud. Søndag var publikum og fagjuryen så vidner til en intens maraton-teater-søndag med readings af de tre finalestykker.

Fagjuryen bestod i år af teaterinstruktør Anders Lundorph (‘Juryforperson’), skuespiller Ellen Hillingsø, dramatiker Thomas Markmann, kulturjournalist Me Lund, dramatiker Alexandra Moltke Johansen, teaterinstruktør Maria Kjærgaard-Sunesen, og teaterleder Pelle Koppel.

Sammen med publikum overværede de Jonas Reppels absurd poetiske gyser ‘Møgsøen’, Frederik Timms street-absurdiske stykke ‘Turbo’ og Nanna Berners fortælling ‘Surprise’ om det altoverskyggende tabu der hviler over temaet ikke-udøvende pædofili.

Annonce

Og vinderen er...

Først skulle publikumsprisen på 15.000 kroner uddeles, hvor det endte med at blive Nanna Berner, der løb med sejren. Og juryen var enige, for da titlen som årets dramatiker og den store check på 100.000 kroner skulle uddeles, stod der også Nanna Berner på den.

Om valget af fortællingen ‘Surprise’ sagde juryen efterfølgende:

»Surprise er noget så sjældent som et ungt teaterstykke, der med stilsikker hånd skaber ægte dramatisk udvikling i handling og karakterer gennem skarpe situationer, konflikter og monologer fyldt med hemmeligheder og modstand. Det er klassisk dramatikerkunst og flot udført. Der bygges dramaturgisk op, så vi bare sidder og venter på, hvornår det hele eksploderer foran os, og det gør det. Stykket behandler desuden en problematik, der kan være yderst svær at formidle, men gør det med overraskende sympati for sine karakterer og fine nuancer; uden at være forudindtaget i holdning til temaet. Vi genkender karaktererne og føler med dem alle,« skriver de i en pressemeddelelse.

Nummer to blev 'Møgsøen‘ af Jonas Reppel, som modtog 10.000 kroner, mens Frederik Timm fik 3. pladsen og 5.000 kroner med ’Turbo‘.

Annonce

»En fantastisk dag på Teater V«

Udover to checks på sammenlagt 115.000 kroner, kan Nanna Berner også se frem til, at hendes fortælling 'Surprise‘ bliver til en ægte teaterforestilling, når Teater V sætter den op i Prøvehallen til efteråret.

Leder af Teater V Pelle Koppel ser nu tilbage på en veloverstået dramatikerkonkurrence:

»Det har været en fantastisk dag på Teater V og for den nye danske dramatik. Vi er super stolte over, endnu engang, at være med til at hjælpe en spritny og super sprød dramatikerstemme frem i lyset, og over at kunne byde publikum med ind og lade dem være med til at vælge, hvilket manuskript de helst vil opleve som fuldblods- og ‘rigtig‘ teaterproduktion på scenen til efteråret 2020. Samtidig håber vi, konkurrencen kan bidrage til, at dramatikeren med tiden vil få en mere markant plads i publikums bevidsthed, og at vi med vores indsats omkring Dramatisk Debut og vores skrivekurser og andre tiltag under afdelingen for ’Dramatisk Udvikling‘ kan bidrage til at fremme interessen for ny dansk dramatik over hele landet,« udtaler han i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Valby

En Netto fra en anden verden

Annonce