Annonce
Valby

En festival for ægte kaffenørder

Annonce

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

KAFFEFESTIVAL: En liflig duft af dampende brune kaffebønner flytter i weekenden 18.-21. maj ind på Kirsten Walthers Vej 5, hvor Marketenderiet holder til.

Lokalerne er nemlig blevet udvalgt til afholdelse af Dansk Kaffefestival, som atter byder kaffeelskere på smagsprøver af den bedste kaffe, der findes på denne jord. Det lover arrangørene i hvert fald i en pressemeddelelse.

I år har festivalen blandt andre besøg af The Coffee Collective, der medbringer deres kaffe. The Coffee Collectives barista, Mikaela Gervard, hjemtog i 2016 en flot andenplads til verdensmesterskabet, hvor hun netop benyttede The Coffee Collectives eftertragtede kenyanske Kieni-kaffe.

Også tidligere verdensmester og medejer af The Coffee Collective, Klaus Thomsen, kigger forbi Valby:

»Det er fantastisk at se, hvad den danske kaffescene er blevet til. Vi startede selv med at riste kaffe ved Københavns lufthavn i et koldt skur, for nu at have fem caféer og international anerkendelse. Vi glæder os rigtig meget til at se og smage alle de andre udstilleres kaffe, og glæder os over fremgangen på den danske kaffescene, som vi meget gerne støtter,« siger han i en pressemeddelelse.

De tre kaffekonkurrencer

Der afholdes tre konkurrencer i henholdsvis filterkaffe, espresso og kaffesmagning. Vinderne af hver konkurrence vil senere deltage i verdensmesterskabet i deres respektive konkurrencer. Faktisk kan Danmark bryste sig af at være den nation med flest verdensmestre, og Christian Juul Andersen, National formand for Specialty Coffee Accociation Denmark håber på mere guld:

»Vi glæder os helt vildt til at byde vores gæster på noget af det bedste kaffe i verden, og ser meget frem til deltagernes

præsentationer på scenen, og håber naturligvis vi kan prale med endnu en verdensmester i kaffe efter disse er afholdt,« siger han i samme pressemeddelelse.

Plads til gourmetmad

Melder sulten eller tørsten efter kolde drikkevarer sig under mesterskabet, så vil Restaurant 108’s kaffe- og vinbar, The

Corner, servere mad og drikkevarer for alle gæster.

»Både da jeg arbejde på Noma og nu hvor jeg har min egen restaurant, har jeg altid haft stor respekt for kaffe som en delikatesse, og jeg glæder mig rigtig meget til at servere vores pastries og mad for en masse kaffeinteresserede.« fortæller Kristian Baumann, medejer og køkkenchef på Restaurant 108 og tidligere souschef på Noma.

Billetter købes på: http://bit.ly/dansk-kaffefestival og priserne er: Fredagsbillet: 50,- + gebyr, lørdagsbillet: 75,- + gebyr, søndagsbillet: 100,- + gebyr og partoutbillet: 150,- + gebyr

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce