Annonce
Valby

Før var der bananmodneri: Nu bliver der opført lejligheder i ni etager

Det er her, langs med banen, at det nye DSB-byggeri bliver placeret. Foto: DSB / FB-Gruppen
Ny lov giver DSB mulighed for at gå aktivt ind i ejendomsudvikling. Nu opføres 375 nye lejligheder på Grønttorvet langs banen.
Annonce

Tidligere lå der et bananmodneri. Nu er DSB sammen med FB Gruppen klar til at bygge 375 lejligheder, som bliver en del af den nye bydel ved Grønttorvet.

For nylig underskrev DSB Ejendomsudvikling A/S en aftale om et joint venture sammen med projektudvikler­koncernen FB Gruppen A/S om at bygge 29.000 etagemeter bolig, som vil blive opført af det fælles selskab Ejendomsselskabet Frugtmarkedet ApS. Det er ejet af DSB Ejendomsudvikling og FB Gruppen i fællesskab med 50 procent til hver.

DSB ejer arealet på små 20.000 kvadratmeter langs sydsiden af jernbanesporene ved Grønttorvet. Området blev fra 1960 til 2016 anvendt til aktiviteter relateret til driften af Grønttorvet, og det er altså dette område, der nu skal byggemodnes og gøres klar til nye attraktive boliger.

- I 2019 fik DSB ved lov mulighed for at gå aktivt ind i ejendomsudvikling, og jeg er glad for at kunne præsentere dette første store joint venture, som tager sit udgangspunkt i den nye lovgivning, siger adm. direktør i DSB Ejendomsudvikling A/S, Søren Beck-Heede.


Grønttorvet er et spændende projekt at blive en del af, og vi vil bygge 29.000 etagemeter nye boliger til nuværende eller kommende københavnere.

Søren Beck-Heede, adm. direktør, DSB Ejendomme


- Grønttorvet er et spændende projekt at blive en del af, og vi vil bygge 29.000 etagemeter nye boliger til nuværende eller kommende københavnere. Boliger, der ligesom på resten af Grønttorvet, vil være til at betale for helt almindelige mennesker med en helt almindelig pengepung, siger han i en pressemeddelelse.

Annonce

Naturlig afrunding

Også hos FB Gruppen A/S er der glæde over aftalen med DSB, der betyder, at den grønne bydel nu får en naturlig afrunding på området ved jernbanen.

- Gode boliger skal holde i mange år, og for os som projektudvikler er kvaliteten derfor vigtig i alle led. Med investeringen i den fælles ejendom har vi fået mulighed for at gå aktivt ind i driften af de bygninger, vi opfører. Det er et vigtigt signal over for beboerne og markedet, siger adm. direktør i FB Gruppen A/S, Hans-Bo Hyldig i en pressemeddelelse.

Byggeriet på Grønttorvet

I disse år omdanner byggekoncernen FB Gruppen A/S det historiske Grønttorv i Valby til en helt ny, grøn bydel med 2.700 blandede boliger til en værdi på tæt ved fem milliarder kroner. Centrum af bydelen er en 23.000 m2 stor park med frugttræer og buske med spiselige bær.

Ejendommen, der opføres og driftes i joint venture mellem DSB og FB Gruppen gennem Ejendomsselskabet Frugtmarkedet ApS er på 29.000 kvadratmeter og består af 375 boliger fordelt på 2, 3, 4 og 5-værelses boliger i størrelser fra 50–115 kvadratmeter.

Indflytning forventes fra efteråret 2021, og byggeriet er endeligt afleveret i begyndelsen af 2022.

Bygningen bliver opført langs jernbanen i op til ni etager, og de første lejligheder forventes klar til udlejning ultimo 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce