Annonce
Byliv

Først i Valby snart i hele Danmark: Umut planlægger stort kebab-imperium

Umut Sakaryas nye kebab-biks ligger i Valby. Foto: Jens Mouvielle
Hvis alt går som planlagt, er den nye Guldkebab by Guldkroen i Valby startskuddet til et nyt kebab-imperium med kongen af flæsk Umut Sakarya og hans partnere i spidsen.
Annonce

‘Vi ses i Valby og snart i hele landet’.

Sådan lød beskeden fra 30-årige Umut Sakarya, da han lancerede nyheden om sin nye kebab-biks i Valby, der åbnede 25. september.

Planen er, at konceptet fra den nye, mindre Guldkebab by Guldkroen i Valby skal kopieres til spisesteder i hele landet. Næste stop kan meget vel være Jylland.

Annonce

Drøm stort

Corona og pandemi rimer dårligt på store økonomiske satsninger og endnu dårligere på restaurationsbranchen, der er tvunget i knæ af diverse restriktioner, som er sat i verden for at passe på os alle sammen.

Det måtte Umut Sakarya da også sande, da de nye restriktioner for forsamlingsforbuddet udskød hans åbningsfest i Valby med to uger. Alligevel tør han godt drømme stort. Rigtig stort.

- Det man oplever i Valby er konceptet for de butikker, jeg forhåbentligt kan åbne over hele landet. Konceptet her er mere stramt med take-away i fokus men med samme kvalitet, som man kender det fra min biks på Nørrebro, hvor der er 100 procent kød på rullen lavet af svinenakke, siger Umut Sakarya.

Umut Sakarya har fart på. Nu både på Nørrebro og i Valby. Foto: Jens Mouvielle

Umut Sakarya åbnede i starten af 2020 Guldkebab by Guldkroen på Rantzausgade på Nørrebro, og nu har han lige åbnet Guldkebab nummer to i Valby. Planen med en kommende tredje butik er dog ikke København. Faktisk langt fra.

- Jeg vil super gerne tage over til Jylland med kebabben. Jeg er mere lun på Jylland end på endnu en biks her i København, fordi jeg gerne vil have konceptet bredt mere ud, griner han og konkretiserer:

- Hvis det skal være Jylland, så ser jeg Aarhus som det mest oplagte. Det er også derfor, jeg har ledt efter en lejlighed tæt på centrum i Aarhus, så jeg kan tjekke den perfekte lokation ud.

Annonce

Danmarks mest nørdede kebab

De nye butikker bliver mindre, som man kender det fra klassiske kebab-butikker, og så bliver det - selvfølgelig - med svinekød i fokus.

Kebab er nemlig noget, de fleste byer kan tilbyde. Derfor satser Umut på, at hans nørdede version af en kebab kan ramme noget, de andre ikke kan tilbyde. Men det er samtidig vigtigt at holde fast i principperne og ikke gøre kebabben til noget, det ikke er såsom en fin ret, der skal indtages med kniv og gaffel.


Jeg vil super gerne tage over til Jylland med kebabben. Jeg er mere lun på Jylland end på endnu en biks her i København, fordi jeg gerne vil have konceptet mere bredt ud. Hvis det skal være Jylland, så ser jeg Aarhus som det mest oplagte. Det er også derfor, jeg har ledt efter en lejlighed tæt på centrum i Aarhus, så jeg kan tjekke den perfekte lokation ud.

Umut Sakarya


- Når jeg rejser til storbyer, så er det for at smage på den mad, de har at byde på. For at lure de forskellige tips og tricks af, og det har jeg gjort med kebab. Derfor min kebab f.eks. med østrigsk agurkesalat, mellemøstlig løgsalat, italiensk spidskålsalat og et krydderimix fra Centraltyrkiet, siger Umut og fortsætter:

- Når det er sagt, så er det vigtigt, det ikke kammer over. En kebab skal stadigvæk kunne spises med en hånd uden at gå i stykker, og kødet skal være grillet. Principperne skal man holde fast i, så vi ikke ender med et eller andet underligt produkt.

Som det er for vane i Umut Sakaryas kebab-butikker kommer der til at være alkohol tilgængeligt i form af Fernet Branca og shots. Lidt atypisk vil  man også kunne få en speciallavet vegansk kebab med noget særligt ‘kyllingekød’, der er plantebaseret.

Annonce
Annonce
Historie

Den sidste rest af det gamle Valby risikerer nedrivning: Det er et stykke unikt lokalhistorie, der fjernes på et forkert grundlag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
POLITIK

Efter krænkelsessager: Frank Jensen trækker sig som overborgmester

Annonce