Annonce
Debat

Flere blomster i byen, tak

Hvorfor er der ikke flere blomster til bier, sommerfugle og andre insekter på nogle af alle vores grønne arealer her i Valby, spørger Suzan Christensen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce

Læserbrev: Forleden dag, da jeg gik hen ad Lyshøj Alle, finder jeg en død humlebi liggende på fortovet. Den lille buttede og pelsede fyr ligger livløs for mine fødder. Jeg ser mig omkring langs de grønne arealer mellem bygningerne og ser masser af smukke grønne træer og græs, ja, men ikke en eneste blomst. Den stakkels lille fætter er nok død af tørst og sult, tænker jeg trist ved mig selv.

Og det har berørt mig mere, end hvad jeg umiddelbart troede. Den lille humlebi blev et konkret bevis for mig, på det som mange forskere, naturorganisationer og medier har skrevet om de seneste år. Nemlig at verdens insekter har det svært og nogle af dem er så vidt som på randen af udryddelse. På sigt kan det få store konsekvenser for vores dyrkning af bla frugt, da det er insekterne, som bestøver vores frugt træer og –buske. Jeg har læst et sted, at nogle steder i Kina må man bestøve træerne manuelt ...

Tilbage til den lille døde humlebi på Lyshøj Alle. Der må da kunne gøres noget for at undgå, at vores vigtige insekter ikke bare falder døde om i luften omkring os. Hvorfor er der ikke flere blomster til bier, sommerfugle og andre insekter på nogle af alle vores grønne arealer her i Valby?

For mit indre blik så jeg for mig et Lyshøj Alle i et alsidigt blomsterflor med summende humlebier og sommerfugle. En lille oase for insekterne til stor frydværdi for os mennesker. Hvor ville det være smukt og til stor nytte for insekterne.

Og der er jo masser af disse små grønne områder i Valby. Hvad med det nye område omkring den flotte hvide cykelbro over Folehaven? Her er det også en grøn ørken af græs uden føde til sommerfugle og vilde bier. Alle plænerne langs Vigerslev Alle. Vores dejlige offentlige legepladser. Langs togbanen. De brede rabatter i midten af vores større veje.


For mit indre blik så jeg for mig et Lyshøj Alle i et alsidigt blomsterflor med summende humlebier og sommerfugle.


Jeg vil derfor gerne komme med en opfordring til de rette personer. Om de sidder i Valby Lokaludvalg, i Vej og Park i Københavns Kommune , en grundejerforening i Valby, DSB eller andre relevante steder, hvor man har handlekraft, om at plante noget smukt for mennesker, som giver føde til sommerfugle, vilde bier og andre insekter.

Lidt har også ret og kan gøre en stor forskel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce