Annonce
Debat

Forbigå os ikke igen: Trafikken er bekymrende ved Ålholm Skole

Trafikkampagne Aalholm Skole 2019.
Annonce

Læserbrev: Det burde være en åbenlys prioritering at gøre det sikkert for vores børn at gå og cykle til skole, men det blev ikke prioriteret for Ålholm Skole ved budgetforhandlingerne for 2021. Det er rigtig ærgerligt og ærlig talt bekymrende.

Ålholm Skole ligger klemt inde mellem flere trafikerede veje og s-bane. Børnene skal krydse enten Roskildevej, Valby Langgade eller manøvrere sig igennem det store, uoversigtlige ”ejendomsmæglerkryds”, hvor Vigerslevvej møder Ålholmvej og fører Ring 2 gennem Valby.

I foråret 2019 lavede en forældregruppe en spørgeskemaundersøgelse. De modtog ca. 270 besvarelser. Mere en 52 % oplever skolevejen som enten ”utryg” eller ”meget utryg”. Så kunne man indvende, at naturligvis er forældrene utrygge, når poderne skal ud i trafikken.

Men Valby Lokaludvalg er også enige og prioriterer sikre skoleveje ved Ålholm Skole. Teknik- og Miljøforvaltningen, altså fagfolk, er også enige i, at forholdene ikke er gode nok. Derfor indstillede de, at der skulle laves en forundersøgelse. Det afsatte vores politikere 0,5 mio. kr. til, så måske kan de også godt se problemet? Vi kan da håbe.

Forundersøgelsen har resulteret i nogle virkelig gode løsningsforslag, som først og fremmest vil gøre det tryggere for vores børn at gå og cykle til skole uanset om, de skal krydse Valby Langgade, Roskildevej eller krydse en eller flere af de i dag fem veje i ”ejendomsmæglerkrydset”. Det vil også gøre dette kryds mere overskueligt for bilister.


Jeg håber sådan, at vores politikere nu griber chancen, retter op på fejlen og prioriterer sikre skoleveje ved Ålholm Skole.

Brian Hansen Westerheim


Forslaget fjerner på fornuftig vis parkeringen på jernbanebroen ved Valby Langgade. Min oplevelse er, at de parkerede biler blokerer udsynet og gør det langt mere risikabelt at krydse vejen, end det behøves at være.

Endelig indeholder løsningsforslaget også flere cykelparkeringspladser og ikke mindst mere grønt. Idéen med at gøre den lille trekantede areal ved Valby Langgade, Nakskovvej og Nystedvej til en regulær plads, støtter jeg helhjertet. Det vil understøtte bageren og de andre virksomheder, der er lokaliseret der. Og når solen er fremme, er det en dejlig plet.

Jeg håber sådan, at vores politikere nu griber chancen, retter op på fejlen og prioriterer sikre skoleveje ved Ålholm Skole. Det har de nemlig mulighed for ved de kommende overføringssager, hvor ubrugte midler fordeles. Der er ganske givet mange gode projekter, men sikre skoleveje bør være en åbenlys prioritering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce