Annonce
Natur

Fra gemt kanal til levende vandløb: Å i Vigerslevparken skal gennem vild forvandling

Sådan skal Harrestrup Å i Vigerslevparken se ud fremover - hvis alt går efter planen. Foto: SLA og Aesthetica
Annonce

Harrestrup Å løber hele vejen fra Harrestrup Mose til sit udløb ved Kalvebod Strand ved Valbyparken og har i en længere periode været en gemt kanal afrettet med beton. Dette kommer dog ikke til at være tilfældet i fremtiden.

Den del af åen, der løber fra Hvidovre Station til udløbet i Kalvebod Strand, bliver nemlig forvandlet til en såkaldt vild å, der bugter sig gennem Vigerslevparken, giver levested til dyr og planter og beskytter naboerne mod oversvømmelser. Dette sker, efter teknik- og miljøudvalget godkendte dispositionsforslaget til naturgenopretning og skybrudssikring i Vigerslevparken og Harrestrup Å før jul.

Åens forvandling til en vild å kommer til at betyde, at betonen forsvinder, og at åen i højere grad får lov til at slynge sig mere naturligt gennem landskabet. Desuden vil der blive etableret flere forbindelser på tværs af åen med nye broer.

Valby-borgere kan ydermere se frem til en å, der vil beskytte bedre mod fremtidige skybrud. Regnvandet kan nemlig fylde det nye, bredere vandløb op til kanterne - og hvis vandet overstiger, vil det blive ledt til 20 grønne arealer og syv bassiner langs åen. Forandringen sikrer således, at områderne omkring åen ikke oversvømmes.

Det forventes, at anlægsarbejdet udføres i etaper fra 2023 til 2025. Miljøkonsekvensrapporten skal dog først i offentlig høring, før teknik- og miljøudvalget kan træffe en endelig afgørelse i projektet i starten af 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Snup en lyntest ved Meny på Nordens Plads

Annonce