Annonce
Byliv

Frejas store drøm går i opfyldelse efter stor anonym donation: Jeg er så lykkelig

Freja Detteberg vil starte sit eget børnehjem i Tanzania. Foto: Jens Mouvielle
22-årige Freja Detterberg har bestilt flybilletten til Tanzania, hvor hun 19. januar skal i gang med sin drøm om at starte sit helt eget børnehjem. Drømmen kan realiseres efter hårdt arbejde med at skaffe donationer.
Annonce

Freja Detterberg har allerede fået en fantastisk start på sin drøm om Usalama Tanzania, der er navnet på hendes helt eget børnehjem i Tanzania.

Allerede inden afrejse 19. januar har hun skaffet flere penge, end hun kunne drømme om, hun har fået tilbudt et hus, der kan danne rammen om børnehjemmet, og så har hun allerede planlagt et møde med en kommende plejemor.

- Jeg skal lige knibe mig selv i armen. Det er virkelig gået over al forventning, så nu går jeg og er lidt nervøs for, at der snart må komme en stor udfordring, men gør der det, så er jeg sikker på, vi nok skal finde en løsning, siger Freja Detterberg.

Annonce

Stor donation

Drømmen om Usalama Tanzania har hele tiden afhængigt af, at Freja Detterberg kunne nå at samle 50.000 kroner ind inden januar til opstarten af børnehjemmet.

I slutningen af november manglede hun 30.000 for at kunne realisere drømmen, men efter et par møder med en anonym donor valgte vedkommende at overføre de manglende midler.


Jeg skal lige knibe mig selv i armen. Det er virkelig gået over al forventning, så nu går jeg og er lidt nervøs for, at der snart må komme en stor udfordring, men gør der det, så er jeg sikker på, vi nok skal finde en løsning.

Freja Detterberg


- Det var helt fantastisk. Da jeg fandt ud af, at vedkommende ville donere så meget, kunne jeg næsten ikke tro det. Det giver virkelig en masse motivation, og nu har jeg midlerne til at skabe et godt og trygt hjem for fem-syv børn. Jeg er så glad, lyder det fra Freja Detterberg.

Efterfølgende har hun sat t-shirts og muleposer til salg, hvor overskuddet går til Usalama Tanzania.

Den idé har sat yderligere skub i pengebeholdningen, så Freja Detterberg nu kan rejse til Tanzania med 70.000 på lommen.

Annonce

Isolation frem til afrejse

Frem mod 19. januar, hvor Freja Detterberg rejser, er hun i isolation. Hun vil nemlig ikke risikere at få corona, da det vil kunne udsætte hendes afrejse.

- 2021 begynder meget stille og roligt for mig, må man sige, men jeg er ikke villig til at løbe nogen risiko, siger hun.

Nu hvor afrejsen nærmer sig, og drømmen kan realiseres, er det også så småt ved at give Freja Detterberg en lille klump i maven, for det er lang tid, hun skal undvære sin familie, når hun det næste halve år hovedsageligt kommer til at være i Tanzania.

Private billeder fra Freja Dettebergs arbejde som frivillig på et børnehjem i Tanzania. Foto: Privat.

- Det er lang tid at være væk, men jeg ved, min familie og mine venner kommer og besøger mig, og så har jeg fået to piger med som frivillige, der gerne vil være med til at starte børnehjemmet op sammen med mig, så jeg er ikke alene, og det er rigtig rart.

Man kan stadig donere penge til Usalama Tanzania.

Hvis du ønsker at bidrage til indsamlingen, foregår det via Mobile Pay til 577 827, på Usalamafrivillig@gmail.com eller ved indmeldelse i foreningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce