Annonce
Valby

Fremtidens boligbyggeri skal opføres i Valby

Skitse af 'Generationernes Træhus'. Skitse: KAB Byggepartnerskabet & OS
Annonce

Byggeriet, der er navngivet 'Generationernes Træhus', er en ny type højhus.

Som projektets navn, 'Generationernes Træhus' indikerer, skal det rumme boliger der passer til alle livets stadier og situationer.

Byhuset, der økonomisk er tilegnet alle samfundets lag, vil blive opført i bæredygtigt træ. Parterne bag byggeriet ønsker at fremme den sociale bæredygtighed, og ser fællesskab og delekultur som byggeriets omdrejningspunkt.

'Generationernes træhus' er et af i alt syv boligeksperimenter der, af Realdania og Statens Kunstfonds Boliglaboratorium, er blevet udvalgt til at skulle søsættes.

Filantropidirektør Nina Kovsted Helk håber, at projekterne kommer til at tjene som pejlemærker for fremtidens danske boligbyggerier, og udtaler følgende i en pressemeddelelse:

- De syv udvalgte boligprojekter repræsenterer en enorm iderigdom, men også en enorm bredde i sektorer og fagligheder. Derfor står vi nu med et Boliglaboratorium, som indeholder både arkitekter, ingeniører, developere, boligselskaber og fageksperter mv. Det er vigtigt, fordi det skaber et reelt rum for at tænke nyt og for at vise nye veje, vi kan gå. Og det er netop ambitionen med vores Boliglaboratorium. At alle, der er med til at påvirke boligbyggeriet i Danmark, vil kunne hente ny inspiration her og ikke mindst blive udfordret.

Annonce
Annonce
Bolig

Nedrivning på Smedestræde er næsten færdig

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Valby

Ældre herrer i nye fodboldstøvler

Annonce