Annonce
Nyhed

Gennembrud i Christians kamp for retfærdighed for sin afdøde ven

Christian Balle oplever, at flere og flere kører med hovedet under armen. Foto: Jens Mouvielle
Christian Balle og logen, som de kalder sig, har siden tabet af deres ven Magnus sidste sommer kæmpet en kamp for, at hans død ikke skulle være forgæves. Strafferammen for at slå ihjel som vanvidsbilist var for lav, mener de. Nu er justitsministeriet enige.
Annonce

- Fra det ene øjeblik til det andet ramlede vores verden sammen. Magnus havde en søn på to år, og hans kone var gravid med deres andet barn. Det var og er ikke til at bære, sagde Christian Balle, da han ved det første møde med Valby Bladet genkaldte sig den morgen 23. juli, hvor han modtog beskeden om, at hans ven Magnus var blevet dræbt.

Magnus blev 35 år, og han efterlod sig en familie. Efterfølgende begyndte Christian Balle og vennerne, at lægge mærke til, hvor hensynsløst folk kørte i trafikken. De lagde også mærke til, hvor milde straffe folk, der dræbte ved hensynsløs kørsel modtog.

- Vi blev enige om, at vi måtte gøre noget, og derfor stablede vi et borgerforslag på benene, hvor vi foreslog, at der skal være strengere straffe til vanvidsbilister, der dræber. Magnus var en handlingens mand, og vi ved, at det her er i hans ånd, derfor var vi også glade, da vi nåede målet om de 50.000 underskrifter i november, siger Christian Balle.

Magnus, Christian og vennegruppen fra Esbjerg. Magnus er nummer to fra venstre med fuldskægget. Foto: Privat

Og de har nået meget mere end det. Fredag 11. december erklæret et bredt flertal i Folketinget sig enige om at skærpe straffen for vanvidskørsel betydeligt.

Straffen for uagtsomt manddrab bliver nu skærpet med 150 procent fra udgangspunktet på 16 til 18 måneders fængsel til nu at ligge på mellem tre år og fire måneder til tre år og ni måneder.

Annonce

Skærper straffen på flere områder

Justitsministeriet fortæller i en pressemeddelelse, at der ud over de strengere straffe også vil blive indført bedre muligheder for at tage bilerne fra de her personer, der kører hensynsløst.

- Vi skærper straffen for vanvidsbilisme på en lang række områder, styrker politiets mulighed for at beslaglægge biler brugt til vanvidskørsel på stedet og giver samtidig leasingselskaberne bedre redskaber til at afskære vanvidsbilisters mulighed for at lease biler hos dem, står der i pressemeddelelsen fra skriver justitsminister Nick Hækkerup (S), der også slår fast:

- Vi vil ikke finde os i, at vanvidsbilister gør vejene utrygge og bringer andres liv i fare.


Jeg har set nyheden, og jeg er meget positiv, selvom det er på en meget trist baggrund. Især det at de hæver minimumsstraffen til over tre, år er glædeligt. Det er noget, af det vi især kæmpede for, da det krænker vores retsfølelse, at det før lå på kun halvandet år.

Christian Balle


Annonce

God nyhed på trist baggrund

Christian Balle glæder sig over, at de politiske partier vil indføre strengere straffe, selvom det er på en trist baggrund. Han hæfter sig især ved, at minimumsstraffen hæves markant, endda mere end de har foreslået i deres borgerforslag.

- Jeg har set nyheden, og jeg er meget positiv, selvom det er på en meget trist baggrund, siger Christian Balle og fortsætter:

- Især det at de hæver minimumsstraffen til over tre, år er glædeligt. Det er noget af det, vi især kæmpede for, da det krænker vores retsfølelse, at det før lå på kun halvandet år.

Vanvidsbilisten, der slog Magnus ihjel, skal for retten senere i december og kommer ikke til at dømmes efter det nye forslag.

- Det er der ikke så meget at gøre ved. Vi vidste godt, at han ville blive dømt efter de nuværende regler, men vi håber på, at det vil have en præventiv effekt fremover, at straffen nu bliver meget hårdere, siger Christian Balle.

Vanvidskørsel er af Justitsministeriet defineret som hastighedsoverskridelser på mere end 100 procent, kørsel med over 200 kilometer i timen, en promille over 2,0 eller særligt hensynsløs kørsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Færre gratis omgange i 2021, tak

Annonce