Annonce
Trafik

Intet er sket trods utallige opråb: Hvem tager ansvaret, når et barn bliver ramt?

Jette (tv.) og Ida (th.) frygter for, at børn kan komme galt afsted, hvis der ikke bliver gjort noget for at dæmpe trafikken ved Ålholm Skole
Hundredvis af børn benytter vejene rundt omkring Ålholm Skole, der ligger klemt inde mellem flere trafikerede veje. Forældre og børn beretter, at de har været tæt på at blive ramt af biler, og derfor har flere forældre kaldt på politisk handling, men intet er sket.

- Vi henter af og til vores barnebarn udenfor Ålholm Skole, og det er af og til med hjertet oppe i halsen. Over 600 børn færdes dagligt i området, nogle bliver hentet, andre tager deres cykel eller løbehjul og en del løber over Valby Langgade for at nå bussen. Det er nervepirrende at se. Der er meget trafik, og der køres hurtigt – alt for hurtigt!

Sådan lyder beskeden fra Jette Ljunggren, der frygter for, at det blot er et spørgsmål om tid, før de farlige situationer ender med en ulykke.

Jettes datter, Ida Bach Ljunggren, har et barn, der går på Ålholm Skole. Ida Bach Ljunggren er med i et trafikudvalg på skolen, og de har i flere år forsøgt at råbe politikerne op. Selvom de politikere, trafikudvalget har været i forbindelse med, godt kan se, der er et problem, er det endnu ikke blevet prioriteret, fortæller Ida.

Annonce

- Når man følger sit barn i skole, så krydser man fingre for, at bilisterne holder øjnene på vejen og ikke på mobilen. Og man kigger lige en ekstra gang på uret, når man ved, det har ringet ud og børnene skal hjem. Det kan jo ikke være rigtigt, man skal være utryg på den måde, og selvom jeg godt forstå, der er andre ting, der også kræver penge, så kan jeg ikke se, hvad der er så meget vigtigere end børns sikkerhed, siger Ida Bach Ljunggren og fortsætter:

- Jeg gik selv på Ålholm Skole som barn, og der er ikke gjort noget for skærme området for den stadig tiltagende trafik siden dengang, så man må sige, det er ved at være på tide.

Hvem tager ansvaret?

Ålholm Skole ligger klemt inde mellem flere trafikerede veje og en S-bane. Børnene skal krydse enten Roskildevej, Valby Langgade eller manøvrere sig igennem det store, kaotiske ‘ejendomsmægler-kryds’, hvor Vigerslevvej møder Ålholmvej og fører Ring 2 gennem Valby.

I foråret 2019 lavede en forældregruppe en spørgeskemaundersøgelse, hvor de modtog ca. 270 besvarelser. Mere en 52 % oplever skolevejen som enten ”utryg” eller ”meget utryg”.

Jette Ljunggren undrer sig over, hvorfor der ikke bliver handlet på forældrenes såvel som bedsteforældrenes utryghed, før det er for sent. Langs Valby Langgade har flere trafikuheld med dødsfald til følge skabt fokus på farlige områder, der efterfølgende er blevet sikret med lysregulering. Det mener Jette Ljunggren også, der er brug for i området omkring skolen og gerne før, der kommer lig på bordet.

Otte løsningsforslag

1) Etableres lysreguleret overgang ved broen på Valby Langgade og ved overgangen ud for Skellet

2) Helleanlæg og vejchikaner på Valby Langgade og på de tilstødende veje nær skolen

3) Infotavler om skole og dermed nedsat hastighed opsættes langs vejene nær skolen

4) Forbud mod gennemkørende trafik på Vibeholmen

5) Foretag trafiktælling og opsæt hastighedsmåler på Valby Langgade

6) Forbyd parkering på broen

7) Fjern reklamesøjle på hjørnet af Valby Langgade og Skellet

8) Færdselsundervisning af børnene

- Jeg har boet her i 40 år, og der skulle tre dødsfald til, før der kom lysregulering ved Langgade Station, og der kom lysregulering op ved Akacieparken, da en lille pige desværre mistede livet. Det er jo tragisk, man skal vente på, der sker noget frygteligt, før der er nogen, der griber ind. For hvem tager ansvaret, når et barn bliver ramt? Jeg håber, man afsætter penge til det, inden en familie bliver ødelagt.

Annonce

Mangler penge

I Budget 2020, blev der afsat 0,5 mio kr til et forprojekt. Projektet skulle kortlægge trafikale udfordringer og mulige løsninger i forbindelse med skolevejene til Ålholm Skole.

Forvaltningen gennemførte et forprojekt i løbet af 2020, og udarbejdede et budgetnotat til Budget 2021.


Det kan jo ikke være rigtigt, man skal være utryg, og selvom jeg godt forstå, der er andre ting, der også kræver penge, så kan jeg ikke se, hvad der er så meget vigtigere end børns sikkerhed.

Ida Bach Ljunggren


Der blev ved forhandlingerne ikke fundet midler til at udføre projektet.

Teknik og Miljøforvaltningen fortæller, at der ikke er meget, de kan gøre, før der bliver afsat penge til det.

Den mulighed har politikerne allerede i slutnngen af marts, når pengene fra overførselssagen skal fordeles.

_

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Kilovis af hård narko blev leveret i små æg på søndage

Annonce
Annonce
Alarm112

16-årig var i livsfare: Sag om knivoverfald kommer for retten efter 33 måneder

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

24-årig kendt skyldig i forsøg på terror

Alarm112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Mest læste

Annonce