Annonce
Byliv

Kæmpe lysskilt har generet David i årevis: Kommunen ved ikke, om lyset er lovligt

David har klaget mange gange til kommunen, men skiltet over hans venstre skulder lyser stadig med samme kraft. Foto: Jens Mouvielle
David Utzon-Frank har over en årrække været i kontakt med Københavns Kommune om et lysreklame-skilt, der generer ham og familien voldsomt. Nu vil kommunen se på, om lysreklamen overhovedet er lovlig.

Det er en sjælden luksus at finde mørke i David Utzon-Franks dagligstue. Selvom han har slukket lyset udebliver mørket. Synderen findes på en gavl under hundrede meter fra Davids hus i form af en lysreklame, der i kommunalt sprog også kaldes en lysavis.

Lyset for denne er så kraftigt, at det lyser David Utzon-Franks stue op, sådan har det været i tre år, som er alt den tid, David har boet på adressen på Folehaven.

I begyndelsen lyste reklamen døgnet rundt, men sidste år justerede de det, så den slukker kl. 23. Det ændrer ikke på, at det er voldsomt generende, især i vinterperioderne, at man ikke kan slukke for lyset i egen stue, og derfor har David Utzon-Frank været i løbende kontakt med Københavns Kommune om problematikken med varierende succes.

Annonce

Sidste år fik kommunen sørget for at lysstyrken i skiltet blev nedjusteret, men i år er den tilbage med fuld kraft, og det har ikke denne gang været muligt for David at få kommunen til at skrue ned for reklamen.

Sådan ser David Utzon-Franks stue ud om aftenen. Foto: Privat

I mellemtiden er han kommet i tvivl, om reklamen overhovedet er lovlig, og skal man tro kommunens svar til ValbyLIV, er den tvivl begrundet.

Rikke Sønderriis, Områdechef i Område for Bygninger i Teknik- og Miljøforvaltningen, fortæller nemlig, at kommunen nu vil undersøge, om reklamen overhovedet er lovlig.

- Vi er meget opmærksomme på, at det er en stor gene at leve med lysforurening, og fremover opprioriterer forvaltningen derfor sager om meget generende lysreklamer. Vi er i gang med at se på den konkrete sag og kommer på tilsyn om kort tid med henblik på at få afklaret, om lysskiltet er lovligt, og om lysniveauet overholder vores retningslinjer, siger hun.

Manglende ansvar

David Utzon-Frank mener ikke, at kommunen har levet op til deres ansvar som myndighed i sagen.

- Det virker på mig som om at kommunen har forpasset deres ansvar som tilsynsmyndighed på dette område. Jeg vil mene, at de skal lidt længere frem i skoene og tage de henvendelser de får lidt mere seriøst, da man som menig mand ikke har en chance for at vurdere, om det er en acceptabel lysstyrke der er på diverse reklameskilte, siger David.

Lysreklamen er til gene for flere beboere i den ejerforening, hvor David og familien bor, og flere af dem har ligeledes klaget til kommunen.

Derfor er han da også glad for, at kommunen nu vil se nærmere på sagen, men han synes, timingen er forkert.


Det virker på mig som om at kommunen har forpasset deres ansvar som tilsynsmyndighed på dette område. Jeg vil mene, at de skal lidt længere frem i skoene og tage de henvendelser de får lidt mere seriøst.

David Utzon-Frank


- Jeg undrer mig over, at man først vælger at opprioriterer nu og ikke da det generede os allermest. Der er gået næsten et halvt år, siden jeg skrev til dem i den her ombæring, og nu er det snart så lyst om aftenen, at generne er til at klare, siger han og fortsætter:

- Men jeg håber, det kommer til at betyde, at min familie og vores naboer ikke skal alt det her igennem til vinter igen, for det er en frustrerende proces at være fanget i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klima

Park eller solceller: Omstridt plan vedtaget

Annonce