Annonce
Valby

Kom nu politikere: Lad os få den rigtige plan for at samle Valby

Helle Stolberg Klausen håber på en biblioteksløsning på Toftegårds Plads, som forener Valbys kvarterer. Arkivfoto: Benedicte Lorenzen
Annonce

Læserbrev: Repræsentation er vigtigt for at forstå lokale problematikker. 55 personer er stemt ind i den Københavns borgerrepræsentation, og kun tre er bosiddende i Valby. Det kan være en af årsagerne til, at de for nyligt fravalgte at bevilge de manglende penge til Valbys nye bibliotek på Toftegårds Plads.

Jeg tror, det kræver lokalt kendskab at forstå pladsens placerings potentielle betydning for en bydel, der savner en sammenhængende plan. Det her er vores chance for at samle det gamle Valby og de nye byggerier på Grønttorvet i Vigerslev og Folehaven. Forudsat, at det bliver bygget på den rigtige måde. Pladsen og biblioteket kan danne samlingssted for generationer fremover og skabe en mere sammenhængende og blandet by. Derfor bør de rette investeringer blive tilført.

Arkitekten har lavet tre forskellige forslag til, hvordan biblioteket kan bygges. Version A, som der er afsat midler til, kan sætte en stopper for pladsens videre udvikling, da den ikke på samme måde er forbundet med visionen. Det inviterer ikke til at bruge bygningen og senere pladsen som et kulturelt samlingssted.

Det koster 26 mio., at bygge version B, som muliggør en bygning som er en del af arkitekternes samlede vision om et velfungerende byrum, når pengene til udviklingen af selve pladsen findes. Det er også denne lokaludvalget efterspørger, og jeg håber, Borgerrepræsentationen afsætter de penge til budgetforhandlingerne i efteråret.


Det her er vores chance for at samle det gamle Valby og de nye byggerier på Grønttorvet i Vigerslev og Folehaven. Forudsat, at det bliver bygget på den rigtige måde.


På Nørrebro og Vesterbro har man i årtier forsøgt at gøre pladser levende med store økonomiske omkostninger. Politikerne bør lave de investeringer med det samme på Toftegårds plads. Nu er det Valbys tur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Valby

Valby Værested åbner efter lang nedlukning

Nørrebro

Sommerlarm vækker politikerne

Debat

Flere blomster i byen, tak

Annonce