Annonce
Byliv

Koncernen bag ny, grøn bydel i Valby vinder stor pris

Fra venstre: Stig Nørnberg, teknisk direktør for FB Gruppen, Hans-Bo Hyldig, administrerende direktør for FB Gruppen og Claus Bering, formand for Dansk Byggeri. Pr-foto
Annonce

Det historiske og velkendte grønttorv i Valby er blevet omdannet til en ny, grøn bydel med bæredygtighed og fællesskab som omdrejningspunkt. Det er FB Gruppen A/S, der står bag byggeprojektet - og de kan nu kalde sig vindere af 'Developerprisen'.

FB Gruppen, med deres transformation af Grønttorvet, overhalede andre populære og højtprofilerede byudviklingsprojekter til årets Building Awards, herunder Køge Kyst og Carlsberg Byen.

FB Gruppen kan nu føje endnu en pris til rækken af anerkendelser for deres byggerier. Pr-foto

'Developerprisen' uddeles af byggeriets dagblad 'Licitationen' i et samarbejde med ledende aktører inden for bygge-og anlægsbranchen. Og her har FB Gruppen altså slået 23 andre nominerede deltagere ved målstregen.

- Grønttorvet i Valby har været med til at løfte en bydel i et projekt, der tilbyder mange forskellige bo- og ejerformer, trækker historiske bånd til områdets tidligere anvendelse og fremstår sammenhængende, uden at enkeltdelene mister identitet, påpegede juryen.

FB Gruppen har siden 2003 udviklet og bygget mere end 4500 boliger rundt omkring i Hovedstaden. Lige netop Grønttorvet kommer i 2022, når området er færdigbygget, til at bestå af 3000 boliger, der omkranser en 23.000 m2 stor park.

Annonce
Annonce
Historie

Den sidste rest af det gamle Valby risikerer nedrivning: Det er et stykke unikt lokalhistorie, der fjernes på et forkert grundlag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
POLITIK

Efter krænkelsessager: Frank Jensen trækker sig som overborgmester

Annonce