Annonce
Valby

Annette gav kommunen et ultimatum: Jeg kommer aldrig til at forlange 56 kroner for en latte

Annette Søndergaard driver Café Rosenhaven. Foto: Alexandra Seehusen
I slutningen af august tilbød Københavns Kommune Annette Søndergaard en 2-årig forlængelse af lejemålet i Café Rosenhavens lokaler. Siden har de ligget i forhandlinger, og efter flere både op- og nedture er der landet en løsning, som ligger langt fra det første udspil.
Annonce

Annette Søndergaard, der driver den populære Café Rosenhaven, har været på noget af en følelsesmæssig rutsjebanetur i forsøget på at redde sit livsværk, siden det i foråret kom frem, at hun ikke kunne forlænge sit lejemål i cafeens lokaler, som er ejet af Københavns Kommune.

Efter Annette Søndergaard og flere stamgæster havde kæmpet en indædt kamp, kom Københavns Kommune med et udspil i slutningen af august, hvor de tilbød Annette Søndergaard en 2-årig forlængelse. Dette havde ellers ikke været muligt førhen.

Den aftale indebar ifølge Annette Søndergaard, at hun skulle tage imod en betragtelig  huslejestigning. Det var hun ikke villig til, og derfor har hun forhandlet med kommunen om en løsning.

Disse forhandlinger har trukket ud flere gange, og så sent som i sidste uge, troede Annette Søndergaard, at slaget var tabt. Hende og kommunen var for langt fra hinanden, og livsværket så ud til at dø ud ved årsskiftet. Derfor aflyste hun alle arrangementer i caféen såsom Mortens Aften.

Inden hun gik på weekend, sendte hun et ultimatum til Københavns Kommune. Mandag 9. november tikkede svaret ind.

Annonce

Det bliver aldrig det samme

Annette Søndergaards sidste tilbud lød på, at hendes lejemål blev forlænget i ni måneder til udgangen af september under de samme vilkår, som hun har nu.

Det takkede kommunen, til Annette Søndergaards overraskelse, ja til.

Café Rosenhaven har også åbent sommeren 2020, men derefter skal lokalerne i udbud. Foto: Alexandra Seehusen

- Det var efter svære forhandlinger mit sidste håb om at kunne fortsætte lidt endnu. Jeg har nydt stor opbakning fra mine gæster, og jeg vil så gerne give dem noget tilbage, så jeg gav den et sidste skud, men jeg troede ikke rigtigt på det, hvis jeg skal være ærlig, siger Annette Søndergaard og fortsætter:

- Det har været en rigtig hård proces at nå hertil, og selvom jeg er glad for, jeg har en sæson mere i min dejlige café, så føles det stadig som om, slaget er tabt. Det bliver aldrig det samme, for den huslejestigning, der ligger i et fremtidigt udbud, kræver, at priserne hæves betragteligt, og jeg kommer aldrig til at forlange 56 kroner for en latte.

Annonce

Nye åbningstider

Normalvis er Café Rosenhaven lukket fra udgangen af oktober, da kunderne forlader Valbyparken, når mørket og kulden indtræder.

I år bliver det dog anderledes. Her har Café Rosenhaven åbent i alle weekender året ud.


Det har været en rigtig hård proces at nå hertil, og selvom jeg er glad for, jeg har en sæson mere i min dejlige café, så føles det stadig som om, slaget er tabt. Det bliver aldrig det samme, for den huslejestigning, der ligger i et fremtidigt udbud, kræver, at priserne hæves betragteligt, og jeg kommer aldrig til at forlange 56 kroner for en latte.

Annette Søndergaard, forpagter af Café Rosenhaven


- Jeg bliver nødt til at ændre lidt på tingene i år. Det har været en rigtig dyr kamp, så der skal hentes lidt hjem igen. Og så skal jeg selvfølgelig også nyde, at jeg rent faktisk har en café lidt endnu, siger Annette Søndergaard.

Café Rosenhaven og Valbyparken fortsætter altså deres match frem til udgangen af september, hvor Annette Søndergaard skal have flyttet alle sine ting ud af lokalerne.

Annonce
Annonce
Sundhed

Snup en lyntest ved Meny på Nordens Plads

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce