Annonce
Byliv

Kunder raser efter nyhed om lukning af Coffee Empire

Den spæde start for Zoran og Maria tilbage i 2012 hvor de skiftede navn fra Wayne´s Coffee til Coffee Empire. Foto: Privatfoto
Efter 12 år blev Zoran Stojceski opsagt af Spinderiet, mens han ventede på corona-hjælpepakke. Stamkunder har samlet over 50.000 kroner ind som støtte.

Ikke nok med at Zoran Stojceskis drøm og livsværk gennem 12 år er blevet knust. Nu giver flere stamkunder udtryk for deres sympati for Zoran og deler deres frustrationer over hele forløbet.

Zoran og Maria, der indtil for nylig drev Coffee Empire i Spinderiet, men nu er blevet opsagt, er to meget omsorgsfulde mennesker med en helt unik tilgang til deres kunder, er den samme melding fra de stamkunder, som Valby Bladet har talt med.

- Coffee Empire var kendt i Hovedstadsområdet, og folk kom langvejs fra for at drikke deres lækre kaffe, nyde den gode service og helt igennem fantastiske stemning, som altid har været i kaffeshoppen. Zoran gik langt for sine kunder, gjorde plads til el-scootere, gav gratis kaffe og var generelt meget passioneret omkring hans erhverv og kundeskare. Han har set børnene vokse op, interesseret sig for sine kunder og lyttet til deres historier, lyder det fra Marianne Pedersen, der har været stamgæst siden caféens åbning i 2009.


Jeg er ved at miste min mor, og kan ikke bære samtidig at miste min stamcafé.

Marianne Pedersen


Marianne er kommet hos Zoran med veninder, børn og én gang om ugen med hendes syge mor, og der blev de altid modtaget med store smil og imødekommenhed. Der blev gjort plads til morens el-scooter, og når hun ikke lige kunne komme og få kaffe i en periode, fik hun en pose kaffe med hjem. Samtidig er Mariannes børn vokset op med Zoran.

Annonce

Rigtig trist

- Det er ikke i orden, og hele denne proces med udlejerne og hele måden det er foregået på, som beskrevet i Valby Bladet, er bare rigtig trist. Jeg er ved at miste min mor, og tanken om samtidig at miste min stamcafé, er ikke til at bære, siger Marianne Pedersen.

- Vi har så meget historie derfra og mange gode minder, og at udlejerne ikke kunne den manglende husleje Zorans depositum, men i stedet bare smider ham ud, fik bægeret til at flyde over. Man finder ikke mere trofaste og passionerede personer, som sætter ære i de små ting, det der bare gør det helt specielt og helt unik, og giver én lysten til at komme igen og igen, slutter Marianne Pedersen.


Det lugter lidt af nepotisme.

Steen Kristensen


Zorans stamkunder er ikke bare kunder af ord, men kunder af handling. En af stamkunderne, Jacob Christensen, startede en indsamling til Coffee Empire.

- Målet var at indsamle 50.000 kroner, som er nået ved fælles hjælp og sammenhold. Der er ren goodwill for at hjælpe Zoran videre i livet, så han komme ud med mindst mulig gæld fra kaffeshoppen, siger Marianne Pedersen.

Valby Bladet har også talt med Steen Kristensen, der ligesom Marianne er kommet på Coffee Empire igennem de sidste 12 år, siden den dag caféen åbnede. Steen er med tiden blevet så gode venner med Zoran og Maria, og han kom også i deres hjem i Sverige og passede deres yngste søn, når Zoran og Maria ikke kunne holde fri.

Steen Kristensen, stamkunde gennem 12 år: 'De bliver savnet'. Foto: privatfoto

- Det var mit refugium, mit sted hvor jeg kunne slappe af, tale med nye mennesker, etablere nye venskaber og bekendtskaber. Mit sted jeg kom med mine børn. Det hele lyder meget underligt, og det eneste der giver mening er, at de må have et horn i siden på Zoran. Den behandling Zoran og Maria har fået, er under al kritik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Aflåst cykelparkering tilbage på stationen

Byliv

100 tons frådende forhistorie flytter ind i Zoo

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce