Annonce
Byfornyelse

Kunst skal skabe tryghed ved S-togsstationer

Sådan kan Sjælør Station komme til at se ud i slutningen af året. Pr-foto
Annonce

Udsmykning og bedre belysning skal hjælpe til at komme utrygheden til livs ved Sjælør Station og Vigerslev Allé Station.

Viadukterne ved de to stationer er mørke at passere, og derfor er der et stort lokalt ønske om at få gjort noget ved de to byrum. Det skal kunst nu hjælpe med at gøre.

For at højne trygheden under broen ved Sjælør Station vil der blive etableret kunstnerisk belysning i de mørke passager, og broens vægge bliver beklædt med farvede kakler, der mod vest illustrerer solnedgang og mod øst en solopgang.

Under viadukten på Vigerslev Allé Station etableres et byrum bestående af kakler og fliser på viaduktens betonkonstruktion oplyst af den eksisterende gadebelysning, for at løfte det visuelle udtryk samt skabe en mere tryg passage for pendlere, fodgængere og cyklister.

Teknik- og Miljøudvalget skal behandle det endelige projektforslaget med kunstnere og budget mandag 11. januar. Lokale borgere har sammen med blandt andet DSB og kunstnere udtænkt stationernes fornyelse, der kommer til at koste omkring 1,7 millioner kroner.

Godkendes projekterne, forventes de begge ibrugtaget i slutningen af 2021.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sundhed

Snup en lyntest ved Meny på Nordens Plads

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce