Annonce
Valby

Lav krydset om nu: Lad os ikke vente til et barn bliver kørt ihjel

Trafikkampagne Aalholm Skole 2019. Arkivfoto: Martin Sørensen

For noget tid siden blev der på Ålholm Skole gennemført en tryghedsundersøgelse blandt forældrene på Ålholm Skole af trafikforholdene i og omkring skolens nærområde.

Af de forældre, der deltog i undersøgelsen, svarede 52%, at de fandt deres børns skolevej enten utryg eller meget utryg. Af mange årsager, men en af dem er det fuldstændig håbløse Ejendomsmæglerkryds ved Vigerslevvej/Ålholmvej/Valby Langgade. Krydset er notorisk berygtet blandt de lokale beboere, da det er voldsomt trafikeret, uoverskueligt, forkert ”designet”, og fordi det indbyder til alt for høj fart.

Jeg har boet i området siden 2012 og har ikke tal på de mange farlige situationer, jeg har observeret og selv været involveret i, i det kryds – for både de hårde og de bløde trafikanter. Biler støder sammen i ét væk, og for nogle år tilbage blev en yngre kvindelig cyklist kørt ihjel i krydset. Og det er et kryds, som mange af os med børn HADER at sende vores elskede igennem.

Annonce


Biler støder sammen i ét væk, og for nogle år tilbage blev en yngre kvindelig cyklist kørt ihjel i krydset. Og det er et kryds, som mange af os med børn HADER at sende vores elskede igennem.

Andreas DaweFlere beboere (inkl. mig selv) har skrevet til kommunen og bedt om, at de gør noget ved krydset – og der er da også sket nogle forbedringer. Blandt andet er der nu kun ét spor for venstredrejende fra Vigerslevvej mod Ålholmvej, men krydset er stadig totalt uoverskueligt og livsfarligt. Især for fodgængere, der skal over Ålholmvej. Derfor foreslår jeg følgende:

  1. Farten på alle veje, der mødes i krydset, sættes ned til max. 40 km/t. Så vil farten ind i krydsets bløde kurver også blive lavere til gavn for sikkerheden.
  2. Der skal IKKE være grønt for biler, der skal til venstre fra Vigerslevvej mod Ålholmvej samtidig med, at der er grønt for de fodgængere, der skal over Ålholmvej. Det skaber hver eneste dag livsfarlige situationer, da krydsets ”design” og bløde kurver indbyder til alt for høj fart for bilerne, der i farten glemmer, at der også er grønt for fodgængerne. Jeg har selv været tæt på at blive kørt ned på den bekostning, og det har utallige andre fodgængere også. Det SKAL laves om!
  3. Der skal gå længere tid, fra der skiftes til rødt i den ene retning til grønt i den anden. Som det er i dag, bliver der skiftet for hurtigt, hvilket igen giver dybt farlige situationer, da der altid er både biler og cykler, der lige skal nå med over, selvom lyset er skiftet. Dette burde være nemt at regulere.
  4. Den del af Valby Langgade, der løber fra krydset ned mod Roskildevej/Damhussøen, lukkes af oppe ved krydset. Denne del af Valby Langgade bliver i alt for høj grad brugt som gennemkørselsvej af travle myldretidsbilister (inkl. tung trafik) i alt for høj fart. Hvilket kun forværres af, at den del af Valby Langgade ikke har cykelsti. Hvis det ikke er muligt at spærre af, foreslår jeg alternativt, at der som det mindste etableres vejbump og cykelsti på strækningen.

Hvis disse tiltage gennemføres, kan faren ved at skulle igennem Ejendomsmæglerkrydset reduceres drastisk. Jeg håber, kommunen indser dette, og at der ikke skal flere lig på bordet, før noget markant bliver gjort. Prøv nu, kære kommune at være på forkant her, i stedet for at vente på, at en barn bliver kørt ihjel. For en dag sker det, hvis ikke noget gøres. Krydset er som skabt til ulykker. Lav det om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klima

Park eller solceller: Omstridt plan vedtaget

Annonce