Annonce
Byliv

Lea hylder Hus Forbi-sælgeren Aurel i hård tid: Han har været den mest trofaste mand i mit liv

Lea Friedberg vil hjælpe sin ven Aurel, der er Hus Forbi-sælger. Foto: Jens Mouvielle
Lea Friedberg har med et opslag i en lokal Valby-gruppe på Facebook skabt opmærksomhed på den svære situation, de mange udsatte herhjemme befinder sig i under corona.

Lea Friedberg bor i Valby og tager toget fra Valby Station alle hverdage, når hun skal på arbejde. En del af hendes faste morgenrutine er at møde Hus Forbi-sælgeren Aurel, som altid er klar med en kæk bemærkning og et kompliment eller to.

Derfor gør det også ondt på hende, når hun kan læse og konstatere, at det især er de udsatte borgere herhjemme som f.eks. Aurel, der bliver ramt ekstra hårdt under corona, hvor væresteder begrænses i antallet af pladser, og hvor de er tvunget til at opholde sig på gader og stræder, fordi centre og andre varmere alternativer er lukket.

Derfor skrev hun blandt andet følgende på Facebook i en lokal Valby-gruppe:

Annonce

- Hej kære Valby, her kommer en kærlig opfordring om at huske nogle af de mest udsatte i denne svære tid: de hjemløse. Kender du Aurel? Blandt mine veninder kendt som den mest trofaste mand i mit liv. Aurel er Hus Forbi-sælger og står ved Valby st. ved opgangen til Fakta. Jeg har kendt ham i snart 9 år siden jeg startede som rusling på RUC og tog toget fra Valby Station. Hver morgen står han klar til at sende én godt afsted med et kram (nu en albuehilsen) og et ‘Hej skat, hvor ser du godt ud i dag, hvad skal du nå, hvor skal du hen?’

Lige Så meget Valby som Nordisk Film og Tingstedet

Lea Friedberg fortæller, at hun skrev opslaget efter at have snakket med Aurel om det. Han ville helst ikke være med på billeder, og det har vi også respekteret i artiklen. Men han var glad for, at der blev sat fokus på det, fortæller Lea.

- Aurel er lige så meget Valby for mig som Tingstedet, Nordisk Film og kunsten på gavlen, og jeg er helt sikker på, at hvis du bor i vores bydel, så har du mødt ham. Måske er du endda selv en af dem, han kalder sine venner og veninder, der går derfra med en avis og et stort smil, siger Lea Friedberg og fortsætter med et lille smil med at fortælle noget, hun også skrev om i sit opslag:

- Jeg har flere gange sagt til de fyre, jeg har set, at de skulle oppe sig for at være lige så charmerende som den anden mand i mit liv. Nu har den mand og de andre Hus Forbi-sælgere brug for vores hjælp, og derfor håber jeg, at folk vil huske på at støtte dem, hvis de har mulighed for det.

Annonce

Varm modtagelse

Lea Friedberg skulle lige samle mod til sig, da hun skrev opslaget om Aurel på den lokale Facebook-gruppe. Hun var i tvivl om, hvordan folk ville reagere, men hun er blevet meget positiv overrasket over de fine tilbagemeldinger.

- Flere har skrevet og fortalt, at de har støttet og givet et bidrag efter at have set opslaget, og det er noget, der varmer. Jeg er glad for, vi er så gode til at hjælpe hinanden, siger Lea Friedberg.


Aurel er lige så meget Valby for mig som Tingstedet, Nordisk Film og kunsten på gavlen, og jeg er helt sikker på, at hvis du bor i vores bydel, så har du mødt ham. Måske er du endda selv en af dem han kalder sine venner og veninder.

Lea Friedberg


I alt er hendes opslag blevet liket mere end 230 gange og flere end 100 mennesker har kommenteret på opslaget. Det er også noget, der er kommet som en overraskelse for Lea.

- Jeg tænkte på forhånd, at der nok ikke ville være så mange, der så det igen, men at det også var fint nok, hvis opslaget bare kunne få en enkelt eller to til at tænke Hus Forbi-sælgernes vej. Derfor er jeg meget glad for, at det er blevet så vel modtaget.

Hvis du har lyst til at støtte Hus Forbi-sælgerne kan du sende en sms med teksten HJEMLØS til 1414. Det koster 100 kroner, og så modtager du et link til avisen digitalt.

_

Annonce
Annonce
Alarm112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Annonce
Annonce
Alarm112

To år efter farligt knivstik mod teenager venter sag på retten

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Lokal skole har fået nyt udstyr: Inviterer alle på eventyr uden for åbningstid

Alarm112

Dommer fængsler mand for at skubbe kvinde ud foran tog

Alarm112

Tog måtte nødbremse for kvinde skubbet ned på skinnerne

Alarm112

Fire mænd er fængslet efter knivstikkerier i København

Alarm112

Motorcyklist afgået ved døden efter ulykke i København

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Annonce