Annonce
Byliv

Lokal skole bag skraldeindsamling: Vi skal huske at passe på vores by

Skraldeinsamling er en del af skemaet på Vigerslev Allé Skole. Foto: Vigerslev Allé Skole
Annonce

Vigerslev Allé Skole har et hjerte, der banker for klima og miljø. Derfor har de som nogle af de første indført en omfattende affaldssortering i alle klasser på skolen, ligesom de hyppigt står for skraldeindsamlinger i nærområdet.

For folk, der bor tæt op af Vigerslev Allé Skole, er det ikke et særsyn at se elever med bidetænger rende rundt og rydde gader og stræder for skrald.

Nu er skolens mindste elever fra 0.- 4. klasse kommet tilbage, men før det blev godkendt af sundhedsmyndighederne var Vigerslev Allé Skole ude og appellere til forældrene, at de som en del af hjemmeskolingen tog eleverne med ud i Valby og hjalp til med skralde-problemet.

Derfor udsendte de en besked over Aoula til børnene og deres forældre, der bl.a. lød:

- Du må meget gerne gå ud og samle skrald på din gade med din mor og far og dine søskende.Husk at skod og snus også er plastik og derfor skal det i posen med plastik. Snus og skod må ikke være på gaderne fordi hundene, fuglene og andre dyr kan spise og så får de det dårligt. Det er også giftigt for os og for naturen.

- Vi skriver til jer, fordi vi ønsker at inspirere andre til at gå ud og passe på os selv, hinanden og vores Valby. Det er god stil.

Annonce

Vigtigt at tage ansvar

- Det med at samle affald har været en fast del af vores elevers skoledag. Alle har en skraldedag, hvor de samler skrald på området, og det er noget, vores bæredygtighedskoordinatorer Rachel og Troels står for og som er med på skemaet for vores elever, siger Skoleleder Rene Bang og fortsætter:

- Vi har meget fokus på skrald og klima, fordi det er blevet en del af dannelsesbegrebet som barn og ung i dag, at man skal vide noget om det. Det er i den grad noget, børnene tager til os, og vi hører meget, at det er noget, børnene er med til at opdrage deres forældre med.
Mandag 8. februar kom de mindste elever på skolen tilbage i klasserne, da regeringen åbnede op for at elever fra 0.-4. klasse kunne begynde i skole igen.

Det glæder Rene Bang meget, at der er lidt liv tilbage på skolen.

- Det er godt nok trist at lave skole uden børn, så det har været en kæmpe fornøjelse at få børnene tilbage på skolen, og nu varer det ikke så længe, før vi får gang i den faste affaldssortering her på stedet, og allerede efter vinterferien kommer vi ud og samler skrald i området igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce