Annonce
Byliv

Lokale unge gør op med udbredt fordom i ny serie

Stilbillede fra serien, hvor Hannah snakker med sin ekskæreste. Foto: Hotel- og Restaurantskolen.
Flere lokale unge fra Sydhavnen og Valby medvirker i den nye ungdomsserie ‘Tiende’, der er inspireret af kæmpesuccesen ‘Skam’.
Annonce

Optagelserne til serien ‘Tiende’ er hovedsageligt foregået i Valby. Bag serien er Hotel- og Restaurantskolen, og der er en særlig årsag til, at de har kastet sig ind i projektet med en ungdomsserie.

De vil nemlig gøre op med en fordom, der rammer mange af de unge, som vælger 10. klasse fra frem for eksempelvis gymnasiet.

Selv har de formuleret fordommene således:

-10. klasse er kun for dem, der ikke ved, hvad de vil. Eller for dem, der ikke er gode nok til at gå direkte i gymnasiet. I 10. klasse lærer man ikke noget. Og det er kun på efterskoler, man kan få en frisk start og afprøve sig selv, lyder fordommene genfortalt af Hotel- og Restaurantskolen, der også selv tilbyder 10. klasse.

Rasmus Gøtsche, afdelingsleder i 10. klasse på Hotel- og Restaurantskolen, fortæller, at der er flere gode muligheder ved at vælge at tage et år i 10. klasse.

Stilbillede fra serien, hvor Hannah laver mad. Foto: Hotel- og Restaurantskolen

- Vi vil gerne vise, hvordan 10. klasse hos os er et år med fokus på fællesskab, spændende aktiviteter og personlig udvikling. Et år, hvor man får nye kammerater, finder nye interesser og opdager, at man er god til noget, siger han og fortsætter:

- Ligesom et år på en efterskole kan være det, er tiende hos os et år, hvor du bliver inspireret og får tid til at forstå verden, og din plads i den.

Annonce

Lokale unge

Ligesom i de kendte ungdomsserier er omdrejningspunktet serien livet på skolen set fra elevernes øjne.

‘Tiende’ er optaget med rigtige elever og lærere fra skolen i rollerne. Serien er inspireret af norske ’Skam’ og ’Klassen’, som mange kender fra DR, og den er udviklet i et format udviklet til mobilen og sociale platforme som Snapchat og Instagram.

I serien følger man karakteren Hannah, der spilles af Asha Vistisen fra Sydhavnen. Man følger Hannah og hendes kammeraters hverdag, mens de får undervisning og i frikvarterer og hører om venskaber, kærester, familiens forventninger, egne drømme og tvivl.


Vi vil gerne vise, hvordan 10. klasse hos os er et år med fokus på fællesskab, spændende aktiviteter og personlig udvikling. Et år, hvor man får nye kammerater, finder nye interesser og opdager, at man er god til noget.

Rasmus Gøtsche, afdelingsleder i 10. klasse på Hotel- og Restaurantskolen.


Serien er meget aktuel lige nu, da eleverne i folkeskolens 9. afgangsklasse inden 1. marts skal vælge mellem en ungdomsuddannelse eller tage et år i 10. klasse for at blive moden nok til at træffe det svære uddannelsesvalg.

Tiende, der er produceret af Stupid Studio i samarbejde med Instafilm, kan ses på Snapchat, Instagram, Youtube, Facebook og på hjemmesiden tiende.hrs.dk.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce