Annonce
Debat

Mændenes hjem genhuses i Valby: Husk at inddrage borgerne!

René Bredal (V), kandidat til kommunalvalget 2021


Annonce

Læserbrev: Solterrasserne i Valby omdannes til et midlertidigt herberg for godt 40 udsatte borgere. Her skal de bo, alt imens man renoverer Mændenes Hjem på Vesterbro.

Socialforvaltningen valgte at gå stille med dørene i denne sag, og det er først nu - to måneder før forventet indflytning, at vi på grund af Valby lokaludvalg er blevet klogere på sagen, da lokaludvalget arrangerede et borgermøde, for at få en afklaring på de mange spørgsmål, som der har vist sig at være.

Er det den rette placering til Mændenes Hjem - lige ved siden af en skole?

Svaret er mangeartet, men klart. Det er den placering, Socialudvalget har besluttet, og dette bliver ikke ændret.

Til trods for at Mændenes Hjem vil blive fuldt bemandet døgnet rundt, er der mange spørgsmål.

Hvordan agerer de kommende beboere på Solterrasserne i dagligdagen, og hvilken påvirkning vil det have for områdets nuværende borgere?

Svaret fra de ansvarlige på Mændenes Hjem var, at vi blandt andet nok vil opleve nogle flere cykeltyverier og indbrud i biler, specielt hvis der er efterladt værdigenstande i bilerne.

Jeg kunne også forstå, at der på Mændenes Hjem vil være sociale viceværter, frijobbere og personale. Og at politiet er klar til at varetage opgaven. Det er godt, og alle parter skal være klar til at tage dialogen, som Mændenes Hjem også opfordrede til.

Hvad med konflikter, de ydre indtryk, pushere og mulig medfølgende handel af narkotika?

Jeg forstår de mange bekymringer og spørgsmål, dette må medføre hos beboerne i nærområdet, og hos de familier, der har børn på Vigerslev Allé Skole eller en af de mange daginstitutioner i nærheden.

Jeg prioriterer, at sikkerhed og tryghed kommer i første række for skolebørn, beboerne i området, og ikke mindst for brugerne/beboerne på Solterrasserne. Hvis trygheden er til stede, så kan meget andet lade sig gøre. Det er derfor vi skal have fokus på at skabe tryghed for alle parter.


Socialforvaltningen valgte at gå stille med dørene i denne sag, og det er først nu - to måneder før forventet indflytning, at vi på grund af Valby lokaludvalg er blevet klogere på sagen

René Bredal


Jeg er sikker på, at Valby er rummelig nok til, at det kan lade sig gøre at indkvartere på Solterrasserne. Disse har været brugt til selvsamme persongruppe som indkvartering/isolation siden marts 2019, hvor Coronapandemien spredte sig til Danmark.

Hvad bør kommunen gøre?

For os i Valby er det essentielt, at vi som borgere bliver involveret og taget med på råd om sikkerhed og tryghed i en situation som denne, og at kommunen er opmærksom på, de initiativer der kan skabe den ønskede og nødvendige sikkerhed og tryghed.

Jeg tænker, det er vigtigt, at kommunen er til stede og holder området, så det fremstår indbydende.

Det kan for eksempel være ved at udføre mere rengøring i området, ekstra opsyn i skolen, give belysningen et eftersyn, så der ikke er mørke og utrygge steder og lignende initiativer.

Næste gang der skal placeres et socialt tilbud et sted i byen, så er det bedre at tage tyren ved hornene, og involvere beboerne og brugerne af det område, hvor der skal placeres et tilbud. Dette giver langt mere fremkommelighed og accept i lokalområdet.

Så hermed en opfordring til Socialforvaltningen, om allerede nu at planlægge den gode borgerinddragelse for den efterfølgende anvendelse af Solterrasserne, når Mændenes Hjem flytter tilbage til Vesterbro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce