Annonce
112

Mand sigtet for racisme: Mistænkes for at flå tørklædet af kvinde i Valby

Mand anholdt for rascisme. Genrefoto: Johan Gadegaard

Københavns Politi håber, at anholdelsen af en 44-årig mand kan gøre det mere trygt at færdes i Folehaven, hvor flere kvinder har oplevet at blive chikaneret som konsekvens af deres muslimske baggrund.

Chikanen af de muslimske kvinder kom første gang for øre hos Københavns Politi tilbage i december 2019, hvor nærbetjenten i området hørte, at at nogle muslimske kvinder skulle være blevet verbalt overfuset i og omkring Folehaven, og der skulle også have været mindst et tilfælde, hvor gerningsmanden skulle have forsøgt at hive en kvindes tørklæde af.

- Vi fik ikke nogen anmeldelser om chikanen, men Din Betjent i Folehaven tog alligevel initiativ til et beboermøde i området, hvor nærpolitiet opfordrede til, at man anmelder det til politiet, hvis man bliver udsat for chikane, lyder det fra Københavns Politi.

I foråret 2020 tjekkede der er en anmeldelse ind til Københavns Vestegns Politi, hvor en lignende hændelse fandt sted i Hvidovre. Det ledte til en efterforskning, som nu har resulteret i, at en 44-årige mand er sigtet for flere overtrædelser af straffelovens § 266b, altså racismeparagraffen.

Annonce

Med overvejende sandsynlighed den samme

Trine Fisker, leder af nærpolitiet Frederiksberg/Valby, er godt tilfreds med, at en mand nu er sigtet for flere tilfælde af chikane i Hvidovre.

Ifølge hende er det med overvejende sandsynlighed den samme person, der står bag episoderne i Folehaven.

- Det her er et godt eksempel på, at vi er afhængige af, at sager som disse bliver anmeldt, før vi, eller i dette tilfælde vores kolleger på Vestegnen, kan få et gennembrud. Derfor opfordrer vi altid til, at man melder det til politiet, hvis man oplever chikane,” siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce