Annonce
Iværksætter

Mathias bruger sin angst positivt i ny virksomhed: Jeg har altid været ham den mærkelige, nu er det min styrke

Mathias Larsen bor i Valby sammen med sin kæreste. Han har sidste år arbejdet fuld tid i sit eget smykkefirma. Foto: Jens Mouvielle
Mathias Larsen valgte at startet sit eget smykkefirma Cainté op lige efter, coronakrisen ramte. Mathias lider af generaliseret angst, og det tvang ham til at gennemføre iværksætterdrømmen og gå andre veje end sine klassekammerater.

22-årige Mathias Larsen fortæller, at han altid har været lidt anderledes. ‘Et mærkeligt barn’, kalder han sig selv.

Han var nemlig meget bekymret for ting, hans kammerater ikke brugte to sekunder på at tænke over. Da han gik i tredje klasse, kunne han finde på at bryde grædende sammen, hvis hans mor hentede ham for sent i institutionen. Han var bekymret for, at der var sket hende noget.

Da han blev ældre, måtte han tage hjem fra fester, knust over en tanke, han ikke kunne slippe. Tænk hvis han aldrig blev til noget.

Annonce

- Jeg var og er meget bekymret, og nu har jeg fået diagnosen generaliseret angst. Det betyder simpelt sagt, at jeg ikke kan slippe de strøtanker om sygdom, ulykker eller fremtidsplaner, som de fleste kan skubbe til side, siger Mathias Larsen og fortsætter:


jeg har altid bandet det langt væk, men jeg tror også, noget af den succes, jeg har fået, er kommet som konsekvens af min angst.

Mathias Larsen, Cainté


- Derfor har jeg været bange for at fremlægge, og jeg har været dårlig til at præstere i skole-miljøet, hvilket har gjort, at jeg har bekymret mig meget om fremtiden. Man hører jo kun om, at man ikke kan blive til noget uden en uddannelse, og sådan en kan jeg ikke se mig få, fordi jeg er, som jeg er. Det har jeg altid været ked af, og det har kostet mange tårer, men nu er det på mange måder min styrke, siger Mathias Larsen.

Mathias Larsen har nemlig startet sin egen virksomhed i smykkefirmaet Cainté, som han påbegyndte en måned efter, Mette Frederiksen lukkede landet tilbage i marts 2020. Han var i tvivl, om han skulle fortsætte, men valgte at kaste sig ud i det og investere hver en krone, han havde. Der var for ham ikke noget alternativ. I dag er han glad for den beslutning, det går nemlig kun en vej, og det er opad.

- Jeg er meget stolt over det, jeg har bygget op. Det har i den grad kostet tårer, søvnløse nætter og flere aflyste arrangementer, end jeg kan tælle, men det har været det værd. Det er det her, jeg brænder for, siger han.

Du har et år

Det lå ikke i kortene for Mathias Larsen, at han skulle blive selvstændig med Cainté. Den mulighed opdagede han i kraft af, at han fik flere og flere følgere på sin Instagram og kom med til events, hvor flere levede af at være deres egen chef.

En dag kom han i tanke om et papir, hvor han engang havde tegnet sit eget smykke, og blev med det samme bidt af tanken om at starte et iværksætter-eventyr.

- Jeg vågnede bare op en morgen og var besat. Jeg ringede få timer efter til en virksomhed inde i Nyhavn, som kunne hjælpe mig med at komme i gang. Resten af Cainté har jeg bygget op ved at søge og læse på nettet, siger Mathias Larsen.

Hverken Mathias Larsens mor eller far er selvstændige, men de støttede ham fra start af med idéen om Cainté. Dog sagde Mathias Larsens far, at han fik et år til at prøve det af, og hvis det ikke lykkedes, måtte han finde noget andet.

Mathias Larsen gør blandt andet brug af sin Instagram til at vise sine smykkedesigns frem. Foto: Privat

Her et lille år efter er der ingen snak om, at det skal stoppe. Mathias Larsen har nemlig mangedoblet sin omsætning og er i gang med at udvide sit sortiment med et ur og flere andre typer smykker.

- Jeg er besat af det her projekt, fordi jeg har været så meget igennem i skole- og uddannelsessystemet. Jeg har aldrig rigtig passet ind i det liv, hvor man jagter en uddannelse og skal fremlægge og præstere på noget, jeg ikke kan se en direkte effekt af, siger Mathias Larsen og fortsætter:

- Derfor har jeg ikke andre uddannelser end en tiende klasse, som jeg i øvrigt kun allernådigst fik lov at komme igennem. Derfor er jeg så bange for at mislykkes med det her projekt, fordi jeg for alt i verden ikke vil tilbage i uddannelsessystemet.

Annonce

Angsten kan være en styrke

Mathias Larsen har nu eget lager, folk til at designe og styre sine annoncer, han har sine faste leverandører, og han har en hjemmeside, hvorfra han sælger sine smykker. Alt sammen noget, han har bygget op fra bunden, og det har givet mange søvnløse nætter og bekymringer, der stadig godt kan tage overhånd.

- Jeg bekymrer mig generelt meget om fremtiden, og jeg har tanker, jeg ikke kan slippe. Det er typisk hvis salget går lidt ned, som det jo helt naturligt gør i perioder. Så er jeg ikke sjov at være sammen med. Noget af det skyldes min angst, og jeg har altid bandet det langt væk, men jeg tror også, noget af den succes, jeg har fået, er kommet som konsekvens af min angst, siger Mathias Larsen og fortsætter:

- Det giver mig et noget særligt, at jeg ikke har noget alternativt. Jeg går til det her med al min energi. Jeg kan ikke falde tilbage på at tage mig en uddannelse, for jeg fungerer ikke i det system. Derfor er det her alt eller intet.

Du kan tjekke Mathias Larsens virksomhed Cainté ud på hjemmesiden https://cainte.dk

_

Annonce
Annonce
Alarm112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Annonce
Annonce
Alarm112

To år efter farligt knivstik mod teenager venter sag på retten

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Lokal skole har fået nyt udstyr: Inviterer alle på eventyr uden for åbningstid

Alarm112

Dommer fængsler mand for at skubbe kvinde ud foran tog

Alarm112

Tog måtte nødbremse for kvinde skubbet ned på skinnerne

Alarm112

Fire mænd er fængslet efter knivstikkerier i København

Alarm112

Motorcyklist afgået ved døden efter ulykke i København

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Annonce