Annonce
Valby

Niclas og kæresten reddede efterlyst papegøje fra mågerne: ‘Det er fantastisk, at det lykkedes’

Niclas Riis og kæresten reddede sammen med nogle venner en papegøje fra at blive dræbt af måger. Foto: Privat.
En trist sag om en forsvundet papegøje fik en lykkelig slutning som konsekvens af en Facebook-efterlysning, vågne valbygensere og en hær af måger, som dykkede voldsomt efter noget, der lignede om en fugl, som havde fået farvet halefjerene røde.
Annonce

Fredag aften ved 22-tiden fløj Ishak Turkoglus helt nye papegøje - en grå jaco - ud ad vinduet i lejligheden på Hornemanns Vænge og forsvandt ud i aftenhimlen.

Ishak Turkoglu ringede straks til sin kammerat Ømer Terkesli, der i løbet af kort tid iværksatte en Facebook-efterlysning af papegøjen, der blot er 4 måneder gammel.

Det skulle vise sig at være effektivt, og i sidste ende reddede det formentlig den lille papegøjes liv.

Annonce

Hvad er det for en fugl?

Næsten 24 timer senere gik Niclas Riis sammen med sin kæreste og nogle venner og satte telt op i haven til grundejerforening G/F Højmark, som ligger ca. 600 meter derfra.

Pludselig kunne de høre en masse skingre skrig fra en stor gruppe måger, som dykkede efter en fugl, der kom flyvende. Da fuglen kom tættere på, kunne de ane, at den jagtede fugls halefjer var røde.


Da den først sidder stille, kan jeg godt se, at det er en papegøje, og så slår det mig: ‘det er sgu da den papegøje, der er efterlyst'.

Niclas Riis


- Pludselig kan vi høre en helt masse skrigen og skrålen fra måger, og det plejer der ikke at være ude hos os. Så jeg kigger op og ser en fugl med røde halefjer, og så tænkte jeg først, at det måske var nogle drengestreger eller at fuglen havde sat sig på noget nymalet, siger Niclas Riis.

Fuglen søgte tilflugt fra de vrede måger på tagryggen af lejlighedskomplekset tilknyttet grundejerforeningen, og det gav beskuerne i haven muligheden for at kaste et lidt grundigere blik på fuglen.

- Da den først sidder stille, kan jeg godt se, at det er en papegøje, og så slår det mig: ‘det er sgu da den papegøje, der er efterlyst.

Annonce

Redningsaktionen

Derfra gik det stærkt. For det første ville Niclas Riis og vennerne ikke risikere, at mågerne tog livet af papegøjen, og for det andet var de bange for, den ville flyve videre.

Derfor kaldte de efter papegøjen, men den reagerede ikke. Heldigvis havde papegøjen sat sig tæt ved et lille vindue i tagryggen oppe på fjerde sal, så Niclas Riis tog spurten op ad trapperne, åbnede vinduet og stak armen ud.

Niclas Riis og kæresten reddede sammen med nogle venner en papegøje fra at blive dræbt af måger. Foto: Privat.

- Der gik kun et splitsekund, så sad den på min arm. Jeg blev noget overrasket, men jeg fik den indenfor, og den søgte hurtigt op på min skulder, hvor den så sad, indtil vi kunne få den ned ned i en kasse, siger Niclas Riis og fortsætter:

- Der gik lidt tid, før vi fik fat på Ishak og Ømer, så vi nåede at tage fuglen op af kassen og sidde og kæle og fodre den i et stykke tid. Den er jo simpelthen så sød sådan en.

Annonce

Papegøje på vej

Til sidst fik de fat på Ishak Turkoglu, der glad kunne hente sin papegøje. Inden han tog hjem, blev han dog hængende lidt og snakkede med Niclas Riis og kæresten om fuglen.

- Det har været en stor oplevelse for os, og vi er blevet bidt af tanken om selv at få en papegøje, min kæreste er i hvert fald ikke svær at overtale, men nu må vi se, griner Niclas Riis og fortsætter:

Sådan så det ud, da Niclas Riis og kæresten kiggede op på taget, hvor papegøjen sad. Det er fra det lille vindue, det lykkedes Niclas at få papegøjen i sikkerhed. Foto: Privat.


- Vi er meget glade for, vi fandt papegøjen, så den kunne komme hjem til Ishak. Man tænker jo hurtigt, at sådan en fugl ikke kan overleve så længe ude i naturen, så derfor er det fantastisk, at det lykkedes at få den hjem.

Efterfølgende opdaterede Ømer Terkesli sin efterlysning med de indledende ord:

‘Tak Valby’.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce