Annonce
Samfund

Nordisk IT-selskab henter inspiration hos skoleelever fra Valby

27 elever fra syvende klasse på Ålholm Skole har i en uge deltaget i erhvervsprojektet ’Coding Class’, som illustreres på billedet. Pr-foto

Pant på mobiltelefoner, så vi i samfundet undgår forurening fra kviksølv. Armbånd, der simpelthen blinker og giver lyd fra sig, når vi ikke overholder den krævende, sociale afstand under coronapandemien. Og gennemsigtige skærme mellem kontorets arbejdsstationer for at gøre arbejdet mere coronasikkert.

Disse ovenstående idéer stammer fra 27 elever fra syvende klasse på Ålholm Skole i Valby. I samarbejde med det nordiske IT-selskab Atea og Københavns Kommune har eleverne deltaget i erhvervsprojektet ’Coding Class’.

Eleverne fra Ålholm Skole havde fået til opgave at bygge værktøjer, der kan give en bedre forståelse af bæredygtighed. Yderligere skulle de unge komme med deres bud på, hvordan IT-virksomheder kan assistere samfundet i forbindelse med håndteringen af coronavirus.

Annonce

Eleverne har allerede præsenteret deres idéer for Atea, og Jette Risgaard fra det nordiske IT-selskab er klar til at integrere dele af idéerne i sin og kollegernes egen hverdag.

- En af ideerne handlede om et bankospil, der skal inspirere børn og voksne til mere fysisk aktivitet i en tid, hvor mange sidder ned det meste af dagen. Det er jo en åbenlyst god ide, som vi sagtens kunne lade os inspirere af internt i Atea, siger Jette Risgaard og fortsætter:

- Mit klare indtryk er, at de fleste bevæger sig for lidt under pandemien, og det kunne være smart med for eksempel en app, der sender en notifikation, hver gang det er tid til fysisk aktivitet, når man arbejder hjemmefra.

Hovedformålet med erhvervsprojektet ’Coding Class’ er at inspirere danske folkeskoleelever til at lade sig uddanne inden for IT, teknologi og digitalisering.

_

Annonce
Annonce
Alarm112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Annonce
Annonce
Alarm112

To år efter farligt knivstik mod teenager venter sag på retten

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Lokal skole har fået nyt udstyr: Inviterer alle på eventyr uden for åbningstid

Alarm112

Dommer fængsler mand for at skubbe kvinde ud foran tog

Alarm112

Tog måtte nødbremse for kvinde skubbet ned på skinnerne

Alarm112

Fire mænd er fængslet efter knivstikkerier i København

Alarm112

Motorcyklist afgået ved døden efter ulykke i København

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Annonce