Annonce
Valby

Nu åbner Sydhavnens nye genbrugscenter

Annonce

CIRKULÆRT GENBRUG. Der er fokus på genanvendelse af ellers kasserede ting i det nye Sydhavn Genbrugscenter.

ÅBNING: Der venter langt mere end blot en god gammeldags losseplads, når Københavns Kommune og Amager Ressourcecenter (ARC) lørdag indvier deres længeventede genbrugscenter på Bådehavnsgade 50.

Udover at modtage affald til genanvendelse sætter det nye Sydhavn Genbrugscenter nemlig fokus på cirkulær økonomi igennem eksempelvis salg af genbrugsmaterialer, workshops og debataftner, ligesom centret rummer et testlaboratorium for iværksættere og undervisning for skoleklasser.

Der skal genbruges mere

»Sydhavn Genbrugscenter er en vigtig brik i Københavns ambition om at blive CO2-neutral og en by uden affald i 2050. Sammen med ARC har vi skabt rammerne for, at iværksættere kan udvikle cirkulære forretningsidéer, og københavnerne kan blive inspireret til at få genanvendelse og genbrug ind i dagligdagen. Det er min oplevelse, at mange københavnere efterspørger inspiration og vejledning i fx at reparere lænestolen eller cyklen i stedet for at smide den ud, og det kan man få her,« siger stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergaard Madsen (EL) i en pressemeddelelse.

Når kunderne ankommer til Sydhavn Genbrugscenter, bliver de modtaget af en genbrugsvejleder i den indgang, som kaldes Slusen. De hjælper med at screene materialerne, hvoraf en del vil gå videre til Københavns Kommunes iværksætterprojekt, hvor iværksættere udvikler produkter af materialerne i centrets testlaboratorium.

Målet er, at 20 procent af alt det affald, der indleveres på Sydhavn Genbrugscenter, bliver genbrugt direkte i 2024. I dag genbruges i gennemsnit fire procent af alt det affald, der indleveres på byens genbrugsstationer.

Vær med til åbningen

ARC og Københavns Kommune indvier centret lørdag 11. maj fra kl. 10.30 - 12.30, hvor man kan deltage i workshops, se byggeriet og høre mere om genanvendelse og genbrug, mens der er skattejagt for de mindste.

Der vil også være morgenmad, kaffe og is, mens Clara Vuust Trio underholder.

Annonce

FAKTA:

HVOR: Bådehavnsgade 50.

HVORNÅR: Hverdage fra klokken 10.00-18.00. Weekender og helligdage fra klokken 10.00-17.00

GENBRUGSSTATIONEN Slusen er indgangen til selve genbrugsstationen, hvor man kan få hjælp til at sortere affald fra til direkte genbrug. Genbrugsstationen modtager 35 typer af affald.

MULTIHUSET: Der er indrettet testlaboratorium med værksted

- Der vil året rundt være workshops for børn og voksne, paneldebatter, oplæg og filmfremvisninger relateret til genbrug og bæredygtighed.

- Undervisning for skoleklasser samt en besøgstjeneste.

- Engrossalg af affald. Virksomheder, privatpersoner og organisationer kan købe større mængder af genbrugsmaterialer engros.

IVÆRKSÆTTERFORLØB: I testlaboratoriet arbejder 13 igangsættere pt. med at udvikle cirkulære forretningsidéer

Kilde: Teknik- og Miljøforvaltningen

Se åbningstider her

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Valby

En Netto fra en anden verden

Annonce