Annonce
Ny Bager

Ny bager rykker til Valby: Vi kan godt lide stemningen

Inge, Daniel og Kim Sundgaard i den nye bagerbutik. Foto: Jens Mouvielle
Fredag 21. august slog ‘Det Gyldne Brød’ dørene op til deres nye bagerafdeling i Valby. Den ligger i Menu ved Toftegårds Plads, og selvom bageren er ny i området, så er Valby langt fra fremmed for ejerne Inge og Kim Sundgaard.
Annonce

- Her dufter godt nok dejligt, hvor ser det bare godt ud.

Ordene kommer fra en kunde, der er gået ind i Menu på Toftegårds Plads. Lige til venstre for indgangen spreder duften af nybagt brød sig ud i hele forretningen.

Bag disken står Inge og Kim Sundgaard, der driver kæden af bagerier, som hedder ‘Det Gyldne Brød’. De er netop kommet til Valby.

Annonce

Altid friskt brød

Det lyser ud af Kim Sundgaard, hvor meget han går op i det, han laver. Han snakker om, hvordan brød ikke bare er brød. Man skal sætte sig ind i de kemiske processer i nedbrydningen af glukose, man skal sørge for at have styr på temperaturer og meget mere.

Og så skal brødet i Valbys nye bager altid være friskt. Hvad enten kunden kommer ved åbningstid eller ved lukketid.

Kim Sundaard gør brødet klar til at komme i ovnen. Foto: Jens Mouvielle

- Vi har den regel, at brødet altid skal være friskt. Det vil sige, at man kan lægge hånden på det og mærke lunen i brødet. Vi tror på, det er sådan, man får kunder. Ved at sikre os friske vare og ved så vidt muligt at være en del af alle processerne selv. Der er ingen genvej til kvalitet, siger Kim Sundgaard, der ser positivt på mulighederne for succes i Valby, hvor der allerede er kommet mange positive henvendelser fra kunderne.


Det gør mig oprigtigt glad, når folk roser mit bagværk, eller når de komplimenter duften på vej ud ad butikken. Det er en gave at arbejde med noget, der står folk nær, og som de har en holdning til. Det er dét, der gør, at jeg gider at blive ved med at være bager

Kim Sundgaard, stifter af 'Det Gyldne Brød'


- Det gør mig oprigtigt glad, når folk roser mit bagværk, eller når de komplimenter duften på vej ud ad butikken. Det er en gave at arbejde med noget, der står folk nær, og som de har en holdning til. Det er dét, der gør, at jeg gider at blive ved med at være bager, og det er det, der gør, at vi har valgt at udvide ‘Det Gyldne Brød’ med endnu en forretning, siger han.

Annonce

Valby kan lide flødeskumskager

For at falde så godt til som overhovedet muligt, nørder Inge Sundgaard valbyborgernes smag. For det gælder om at kende sine kunder godt, og selvom hun og Kim Sundgaard er kommet i bydelen i over 20 år, kan man aldrig blive for klog på, hvad ens kunder foretrækker.

Der er stort udvalg af kager og brød i den nye bager i Menu. Foto: Jens Mouvielle

- Vi har butikker i både Vallensbæk, Hvidovre og Bjæverskov, og alle kan lide noget forskelligt. I Valby er de f.eks. glade for flødeskumskager, som er lidt mere gammeldags bagværk, så det må vi ikke løbe tør for. Og så er folk også vilde med de smurte rundstykker, smiler Inge Sundgaard.

Selvom den nye bager ikke har reklameret med sin ankomst, har flere og flere fået øjnene op for dem, og de har fået en fin begyndelse på tilværelsen i Valby.

- Vi har fået en fin start her i Valby, men det kræver selvfølgelig lidt tid for alvor at vinde fodfæste. Vi har dog et godt kendskab til området, hvor vi er kommet hyppigt i over 20 år, så vi har en idé om, hvad folk fra bydelen godt kan lide, og hvordan de gerne vil have tingene, siger Kim Sundgaard.

Annonce
Annonce
Bolig

Nedrivning på Smedestræde er næsten færdig

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Valby

Ældre herrer i nye fodboldstøvler

Annonce