Annonce
Kirke

23-årige Kathrine overtager formandsposten i Valby Sogn og varsler store forandringer

Den nye formand for menighedrådet i Valby Sogn er Kathrine Hyldgaard Pedersen, 23, som ses på billedet. Pr-foto
Valby Sogns menighedsråd har været gennem et generationsskifte, og det har ført til, at der er valgt en ny formand i skikkelse af 23-årige Kathrine Hyldgaard Pedersen.
Annonce

23-årige Kathrine Hyldgaard Pedersen bliver ny formand for menighedsrådet i Jesuskirken, Valby Sogn. Det nyvalgte menighedsråd konstituerede sig 19. november.

Kathrine Hyldgaard Pedersen afløser den hidtidige formand Trine Birgitte Smith, der ikke ønskede at fortsætte på posten.

Skiftet på formandsposten skal ses i lyset af menighedsrådsvalget i september, der bød på et generationsskifte i menighedsrådet, hvor der blev valgt ikke mindre end fem nye medlemmer til de i alt ti pladser.

Den nye formand, der til sommer bliver jurist fra Københavns Universitet, glæder sig over den tillid, hun er blevet vist, og hun kan ikke vente med at betale den store tillid tilbage.

- Min bedstemor har været menighedsrådsformand i Fovlumsogn i Nordjylland, så længe jeg kan huske, og har for mig været en stor inspiration til at deltage aktivt i kirken. Jesuskirken har taget godt imod mig som del af menigheden, så jeg er begejstret for nu at kunne påtage mig rollen som menighedsrådsformand, for dermed at kunne give tilbage til kirken. Formig handler det om at tage ansvar i vores lokale fællesskaber, siger Kathrine Hyldgaard Pedersen.

Annonce

Store forandringer under opsejling

Den nye formand fortæller, at menighedsrådet i Jesuskirken går en spændende tid i møde.

- Det bliver en meget spændende periode for menighedsrådet, da der sker stor forandring i både sognet og i kirken. For det første skal vi arbejde med tage godt imod de mange nye beboere i den del af Carlsbergbyen, som kommer til at høre til Valby Sogn, og få dem integreret i livet omkring Jesuskirken. For det andet går en af sognets mangeårige præster på pension i løbet af de kommende år, og der skal derfor ansættes en ny. Det er menighedsrådets opgave,siger hun.


Det bliver en meget spændende periode for menighedsrådet, da der sker stor forandring i både sognet og i kirken. For det første skal vi arbejde med tage godt imod de mange nye beboere i den del af Carlsbergbyen, som kommer til at høre til Valby Sogn, og få dem integreret i livet omkring Jesuskirken.

Kathrine Hyldgaard Pedersen, formand for menighedsrådet i Jesuskirken


Menighedsrådet konstituerede sig i øvrigt med Kai Wöldike Bested som ny næstformand. Han har allerede siddet i menighedsrådet i 8 år og sidder tillige i det vigtige provstiudvalg, som har ansvaret for kirkernes økonomi. Jette Viborg Sørensen blev genvalgt som kasserer, mens Nicolai Edlund Andersen blev valgt som kirkeværke og Lisbet Rasmussen blev sammen med sognepræst Sørine Godtfredsen valgt som kontaktperson til kirkens personale.

Menighedsrådet tiltræder ved kirkeårets begyndelse den første søndag i advent. Der bor 9.527 indbyggere i sognet, hvoraf 5.710 er medlemmer i Valby Sogn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Færre gratis omgange i 2021, tak

Annonce