Annonce
Kirke

Nye kandidater på banen efter kirkestrid: - Vi vil give Aalholm Kirke nyt liv

Aalholm Kirke har været genstand for et usædvanligt kirkeligt drama. Arkivfoto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
En konflikt mellem menighedsråd og præster, provst og biskop har midlertidigt standset gudstjenesterne i Aalholm Sogn. Nu melder ti nye kandidater til menighedsrådet sig klar til at rense luften og give kirken nyt liv.
Annonce

Menighedsrådet er ’håbløst inkompetent’. Præsterne er ’ømskindede og ømfindtlige’. Provsten er ’arrogant’. Biskoppen agerer ’hovedløst’. Og Aalholm Kirke, som er omdrejningspunktet for hele den kirkelige strid, er ’et frilandsmuseum for, hvordan københavnske kirker var indrettet i gamle dage’.

Udsagn og anklager er føget gennem luften – fortrinsvis i debatspalterne i Kristeligt Dagblad – i striden mellem menighedsråd og præster i Aalholm Kirke.

Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, har midlertidigt indstillet gudstjenesterne i kirken og forflyttet kirkens to præster for at beskytte dem mod, hvad han kalder for ’chikanøs adfærd’ fra det siddende menighedsråd.

Annonce

Nyt menighedsråd på banen

Ti personer melder sig nu på banen til at overtage arbejdet i Aalholm Kirke og indgå i et helt nyt menighedsråd.

- Nu er vi en gruppe kirkegængere i Aalholm sogn, der har fundet sammen for at give kirken et nyt liv og give de to dygtige præster mulighed for at passe deres arbejde og gennemføre nogle af de mange gode ideer, som de har for at skabe nogle gode rammer til glæde for hele sognet, siger en af initiativtagerne, Lene Munck, i en pressemeddelelse.

Kandidaterne på den nye liste er sammensat på tværs af køn og alder, og er alle indstillet på, at der nu først og fremmest skal skabes ro omkring kirken.

- Vi glæder os til at skabe nogle helt nye rammer for kirken og for det gode samarbejde, der nødvendigvis skal til, før der kan skabes den gode og kærlige atmosfære, der skal til, før menigheden føler sig godt tilpas i kirken, siger Lene Munck.


Vi glæder os til at skabe nogle helt nye rammer for kirken.

Lene Munck


Det nye menighedsråd støttes af kirkens to præster. Der bliver nu indgivet kandidatliste, og det nye hold er klar til at overtage arbejdet efter den første søndag i advent, såfremt det bliver valgt.

Annonce
Annonce
Historie

Den sidste rest af det gamle Valby risikerer nedrivning: Det er et stykke unikt lokalhistorie, der fjernes på et forkert grundlag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
POLITIK

Efter krænkelsessager: Frank Jensen trækker sig som overborgmester

Annonce