Annonce
KIRKE

Ond stemning i kirke: Biskop aflyser gudstjenester

Biskop Peter Skov-Jakobsen er gået ind i en sag om 'chikanøs adfærd' i Aalholm Kirke. Arkivfoto: Nils Meilvang
Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, har valgt midlertidigt at stoppe alle kirkelige handlinger i Aalholm Kirke efter en konflikt mellem præster og menighedsråd.
Annonce

Over længere tid er en konflikt mellem præster og menighedsråd i Aalholm Kirke eskaleret til et så giftigt niveau, at Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, har besluttet midlertidigt at flytte præsterne fra kirken uden at sætte en vikar ind i stedet. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Præsterne skal stadig stå for dåb, vielser og begravelser af sognebørnene, men det skal ske fra nabokirkerne, ligesom menigheden også er henvist til andre kirker om søndagen.

Det er en både drastisk og sjælden, men også nødvendig beslutning, lyder det fra kirkens provst Finn Vejlgaard.

- Jeg har i mine 20 år som provst ikke hørt om en lignende beslutning. Men alt andet ville være uforsvarligt, når stemningen var blevet så ond, siger han til Kristeligt Dagblad og forklarer, at det handlede om at sikre, at præsterne ikke blev syge af det dårlige arbejdsmiljø.

Annonce

Chikanøs adfærd

Biskop Peter Skov-Jakobsen placerer al skylden for den nuværende situation på menighedsrådet. I sin skrivelse om sin beslutning, som Kristeligt Dagblad er i besiddelse af, nævner han otte konkrete sager, hvor han mener, at menighedsrådet har udvist 'chikanøs adfærd'.

- Det er mig helt ubegribeligt, at et ansvarligt menighedsråd kan opføre sig på denne måde, og derfor har jeg set mig nødsaget til at forlægge præsternes tjeneste til andre kirker, skriver han.


Det er mig helt ubegribeligt, at et ansvarligt menighedsråd kan opføre sig på denne måde.

Peter Skov-Jakobsen


Sagerne handler blandt andet om, at en af kirkens præster er blevet nægtet at bruge kirken til konfirmationsundervisning. At flere medlemmer af menighedsrådet har opfordret biskoppen til at afskedige præsten. Og at der er blevet optrykt en mailveksling i kirkebladet med en kontrovers mellem menighedsrådet og præsterne.

Annonce

Ingen kommentarer

Menighedsrådsformanden Ellen E. Grubb ønsker over for Kristeligt Dagblad ikke at kommentere biskoppens beskyldning om chikane, før man har diskuteret det i rådet.

Biskoppens indgreb ærgrer dog menighedsrådsformanden.

- Det er bestemt ikke noget, der huer os. Vi føler os lidt som det sorte får, siger Ellen E. Grubb til Kristeligt Dagblad med henvisning til, at kirken for cirka 10 år siden var en af de københavnske kirker, der var udpeget til at skulle lukkes. Efter protester og en større underskriftsindsamling lykkedes det dog at få bevaret kirken.

Annonce
Annonce
Historie

Den sidste rest af det gamle Valby risikerer nedrivning: Det er et stykke unikt lokalhistorie, der fjernes på et forkert grundlag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
POLITIK

Efter krænkelsessager: Frank Jensen trækker sig som overborgmester

Annonce