Annonce
Valby

Politiet takker Nicky: Fangede tyv i Spinderiet

Nicky Lindholm Karlsen. Foto: Privat
29-årige Nicky Lindholm Karlsen satte efter en tyv, der var ved at løbe fra en betjent. Nu takker politiet ham for indsatsen.

Som du måske ved, uddeler politiet flere gange årligt dusører til borgere, som har ydet en helt ekstraordinær indsats. Det kan være, fordi de har hjulpet medborgere i nød, har forhindret forbrydelser i at ske eller har hjulpet os i konkrete efterforskninger. Fælles for dem er, at det er indsatser, som politiet sætter utrolig stor pris på, og som de derfor gerne vil hædre.

Sådan en dusør er netop givet til Nicky Lindholm Karlsen, der 27. september fangede en tyv i Spinderiet, som var ved at løbe fra politiet.

Situationen udsprang af, at blev en patrulje var blevet opmærksomme på to gerningsmænd, som var i gang med at lave indbrud i et arbejdsskur ved Spinderiet i Valby. Da de to gerningsmænd blev opmærksomme på politiet, stak de af til fods.

Betjentene løb efter, men da 29-årige Nicky Lindholm Karlsen så, at en af tyvene var ved at løbe fra politiet, valgte han egenhændigt at løbe efter den ene gerningsmand. Det fik manden til at standse op og gjorde, at politiet derefter kunne anholde ham.

Annonce

Håber andre vil gøre det samme

Selvom Nicky Lindholm Karlsen fortæller, at Spinderiet var fyldt med mennesker den dag, hvor tyven valgte at løbe forbi Jysk i forsøget på at spæne fra politiet, var det kun Nicky, som satte efter.

- Jeg stod ude foran Jysk i Spinderiet, da jeg så en ung mand komme løbende i høj fart. Det så lidt suspekt ud, og da jeg lidt efter spottede en politimand 100 meter længere tilbage, ligeledes i løb, besluttede jeg mig for at sætte efter den unge mand, siger Nicky Lindholm Karlsen og fortsætter:

- Jeg får ret hurtigt løbet tyven op, og da jeg siger, han skal smide det, han har stjålet, fryser han og står stille til politimanden kommer og fanger ham.


Man snakker meget om samfundssind for tiden, og jeg har det sådan, at hvis jeg gerne vil have, at der er nogle andre, som gør noget godt for mig, så bliver jeg også nødt til at være et forbillede og gøre en indsats, når det er påkrævet.

Nicky Lindholm Karlsen


Nicki fortæller, at han valgte at sætte efter den unge mand, fordi han håber, at andre ville gøre det sammen, hvis det nu var ham, der var blevet bestjålet.

- Man snakker meget om samfundssind for tiden, og jeg har det sådan, at hvis jeg gerne vil have, at der er nogle andre, som gør noget godt for mig, så bliver jeg også nødt til at være et forbillede og gøre en indsats, når det er påkrævet, siger Nicky Lindholm Karlsen og slår fast:

- Jeg så en mulighed for at gøre en forskel, og så gjorde jeg selvfølgelig det. Og jeg er glad for den anerkendelse, politiet kommer med. Jeg synes, vores politi gør et godt stykke arbejde, og jeg er glad for, jeg kunne hjælpe.

Annonce

En anderledes dusørmodtagelse

Politidirektør Anne Tønnes takker Nicky Lindholm Karlsen for sin ageren.

- Nicky reagerede hurtigt og modigt, da han blev opmærksom på to gerningsmænd, som stak af fra politiet. Han løb egenhændigt efter den ene, hvilket fik manden til at standse op, så vi kunne anholde ham. Nickys handling var noget ud over det sædvanlige, og jeg vil gerne takke ham for at hjælpe politiet, siger politidirektør Anne Tønnes.

Normalt inviterer politiet dusørmodtagere ind til en ceremoni på Politigården, hvor politidirektør Anne Tønnes siger et par ord til hver modtager og overrækker et diplom. På grund af corona er det ikke muligt på nuværende tidspunkt, og derfor har dusørmodtagerne i stedet fået deres diplom med posten. Deres dusør, som er på 1.000 kroner, er blevet sat ind på deres konti.

Det er i øvrigt ikke Nicky Lindholm Karlsens første dusør. i 2016 fangede han en anden forbryder, der var ved at løbe fra politiet på Amager.

Københavns Politi understreger, at man ikke opfordrer borgere til at løbe efter eventuelle gerningsmænd, da det kan være forbundet med fare. Ring altid efter politiet på 1-1-2, hvis det er en akut situation.


_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce