Annonce
Jul

Blev set millioner af gange: Ungdomsserie udkommer som julekalender

CENTRUM kommer tilbage som julekalender. Foto: Stilbillede fra serien.
Den yderst populære ungdomsserie CENTRUM, der er optaget i Valby, udkommer som julekalender. Det afslører manden bag serien, filminstruktør Jonas Risvig.
Annonce

Under coronanedlukningen i marts opstod ungdomsserien CENTRUM, hvor man følger fire unge i skikkelse af skuespillerne Silje Havmøller Schmidt, Anemone Camphausen, Erik Schmidt og Martha Hart-Hansen.

Afsnittene i serien blev udgivet ugentligt på Youtube med så stor succes, at serien er set mere end 2 millioner gange.

Nu kommer serien, der udelukkende er optaget i Valby, tilbage som en julekalender.

Det fortæller filminstruktør Jonas Risvig.

- Danmark bevæger sig ind i en vinter, hvor vi igen skal træde et skridt tilbage mod den virkelighed, vi oplevede i foråret, og derfor vender CENTRUM nu tilbage i julekalender-format, siger han.

Annonce

Nye gæsteoptrædener

I foråret medvirkede flere kendte i CENTRUMs afsnit. Og julekalenderen får også flere prominente gæsteoptrædener fra blandt andet Hella Joof, Magnus Millang, Rasmus Botoft, Klamfyr, Andreas Jessen, Lars Hjorthøj og Maria Fantino.

Julekalenderen kommer i 24 afsnit og handler om, at de fire venner hver især drømmer om at få opfyldt deres juleønske inden julenat.


- Danmark bevæger sig ind i en vinter, hvor vi igen- skal træde et skridt tilbage mod den virkelighed vi oplevede i foråret, og derfor vender CENTRUM nu tilbage i julekalender-format.

Jonas Risvig, filminstruktør


Men at kunne samles som en gruppe virker umuligt, da Maja drugges og forlader flokken. Lunas angst overmander hendes ensomhed, og Williams og Agnes fortid udvikler sig fra forelskelse til jalousi.

Hvis de skal nå at finde tilbage inden jul, må de abstrahere fra julens konstante distraktioner og finde ind til kernen af julens magi.

Annonce

Overraskende succes

Jonas Risvig har tidligere udtalt, at successen med CENTRUM kom en smule bag på ham.

- At det skulle blomstre midt under coronakrisen har været surrealistisk, da alle kollegaer omkring mig har stået stille. På papiret burde vores serie ikke have været mulig, men alligevel står jeg nu tilbage med det vigtigste værk i min karriere som instruktør, sagde Jonas Risvig tilbage i sommer,hvor han også forholdte sig til de kendte gæsteoptrædener.

Her ses en situation fra optagelserne på CENTRUM. Foto: Christian Torp

- Det har været skørt at være i kontakt med så mange af dem, som jeg aldrig troede, at jeg ville komme til at arbejde med. Pludselig står de bare dér, i Valby foran min hoveddør og glæder sig til at spille med i vores Youtube serie.

Mens du venter på, det bliver første december, kan du se eller gense afsnittene fra CENTRUM her.

Selve julekalenderen kan findes gratis på Jonas Risvigs youtubekanal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Snup en lyntest ved Meny på Nordens Plads

Annonce