Annonce
Aktivitet

Populært tilbud til ældre vækker glæde: Det er dejligt at komme ud i den her mærkelige tid

Der bliver grint, pjattet og kastet med kugler til petanque. Foto: Jens Mouvielle
Boldklubben Fremad Valby har i samarbejde med Københavns Kommune stablet et tilbud på benene til ældre i alderen 60 år og opefter. Det skal sørge for at holde dem oppe på mærkerne både fysisk og socialt i en tid, hvor nogle rammes af ensomhed.
Annonce

Fodbold-fitness, petanque, disk golf, morgengymnastik, bordtennis og badminton.

Alt det og mere til er nu tilgængeligt om formiddagen mandag til fredag i Boldklubben Fremad Valby.

Målgruppen er de lokale borgere i Valby og Sydhavnen, der har rundet de 60 år, er gået af arbejdsmarkedet og derfor oplever store ændringer i deres hverdag, som kan resultere i ensomhed for nogle.

Annonce

Dejligt at komme ud

- Jeg har isoleret mig meget under corona, og det var noget ensomt. Derfor er jeg så glad for, at der er kommet det her tilbud, hvor man kan komme ud og være social og lave lidt sjov med hinanden. Det er dejligt at komme ud i den her mærkelig tid, siger Frank Thrane på 69 år, der til dagligt bor i Sydhavnen.

Frank Thrane benytter sig af tilbuddet om at spille petanque, hvor han bl.a. spiller sammen med Hanne Christesen fra Valby. For hende var det ikke en periode efter isolation, der fik hende til at benytte sig af tilbuddet. Det var i stedet nysgerrighed.


Jeg har isoleret mig meget under corona, og det var noget ensomt. Derfor er jeg så glad for, at der er kommet det her tilbud, hvor man kan komme ud og være social og lave lidt sjov med hinanden. Det er dejligt at komme ud i den her mærkelig tid.

Frank Thrane


- Jeg kom til introduktionsmødet, og da petanque så blev nævnt, så kom det bare til mig, at jeg måtte prøve det af. Jeg har også forsøgt mig lidt med disk golf, men det har jeg ikke helt krammet på, griner Hanne Christesen.

I det hele taget har det store udvalg af aktiviteter om formiddagen tiltrukket en masse opmærksomhed fra de plus 60-årige. Efter tre uger næsten 60 meldt sig til, og de fordeler sig i ud over aktiviteterne, der varierer fra dag til dag.

Annonce

Skønt med opbakning

I Boldklubben Fremad Valby glæder man sig over, at klubbens faciliteter nu kan udnyttes til noget godt i formiddagstimerne, hvor flere af lokalerne ellers ikke blev benyttet.

- Der er noget forskning, som viser, at de her yngre seniorer, der lige er gået af arbejdsmarkedet, har en tendens til at sætte sig hjem i sofaen foran fjernsynet, og så sker der ikke noget hverken fysisk eller socialt. De mangler nogle aktiviteter, der er målrettet dem, og det har vi givet dem med det her tilbud, siger Steen Pedersen, formand i Boldklubben Fremad Valby.

Hanne Christesen (tv) og Frank Thrane (i midten) pillet petanque hver tirsdag og torsdag som led i Fremad Valbys tilbud til ældre. Foto: Jens Mouvielle

Og tilbuddet har ramt ned i noget af det rigtige. Til informationsmødet 26. august mødte hele 80 borgere op, og corona til trods har aktiviteterne været flittigt brugt lige siden.

Fie Frederiksen, der er koordinator i Boldklubben Fremad Valby og som hjælper til med projektet, siger, at tilbuddet også lokker folk til, som ellers ikke har dyrket sport eller motion længe.

- Vi havde en mand, der tog til Fodbold Fitness, som sagde, at han ikke havde snøret sine fodboldstøvler, siden han var 16. Det er jo sjovt at få folk til at genopdage nogle aktiviteter på den måde, siger hun.

Du kan tjekke aktiviteterne ud på Fremad Valbys hjemmeside: Fremadvalby.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet udsender opdateret signalement af flugtbilisten: Vi har brug for borgernes øjne og ører

Annonce