Annonce
#72timer

Runes mor tog stoffer og forsvandt for en stund: Nu skal han leve på gaden for at hjælpe hjemløse

Rune Højgaard Andersen skal være hjemløs i 72 timer i en god sags tjeneste. Foto: Jens Mouvielle
Onsdag 28. april efterlader Rune Højgaard Andersen lejligheden i Valby og begiver sig ud på en færd som hjemløs i de næste 72 timer. Det gør han både for at støtte en god sag, men også for at blive klogere på sin egen opvækst, der adskiller sig fra de fleste andres.

34-årige Rune Højgaard Andersen har meldt sig til projektet #72timer, der i anledning af Hus Forbis 25 års jubilæum sætter fokus på og rejser penge til hjemløse.

Det betyder, at Rune Højgaard Andersen fra onsdag 28. april og 72 timer frem sætter sin kandidat i uddannelsesvidenskab på pause. I stedet skal han leve som hjemløs for at rapportere og fortælle om, hvilke vilkår man går igennem som beboer på gaden.

Årsagen til, at Rune har meldt sig til dette projekt, er flerstrenget. Han gør det nemlig både for at sætte fokus på et område, han oplever mødt med misforståelse, og så gør han det for at lære sin egen historie bedre at kende.

Annonce

Anderledes opvækst

Rune Højgaard Andersen er vokset op hos sine bedsteforældre, fordi hans mor tog stoffer i et omfang, der gjorde, at hun ikke var i stand til at tage sig af ham.

- Min mor var hardcore narkoman, og mine bedsteforældre tvang hende til at give dem forældremyndigheden over mig, da jeg er lidt over seks år gammel, fordi hun ikke var i stand til at tage sig af mig. Min far lærte jeg først at kende, da jeg blev voksen, så jeg har haft en noget anderledes opvækst, siger Rune Højgaard Andersen og fortsætter:


Jeg håber, jeg kan være med til at gøre en lille forskel og skubbe folks opfattelse af hjemløse i en mere menneskelig retning.

Rune Højgaard Andersen


- Min mor havde det sværest i årene efter, jeg flyttede hjem til mine bedsteforældre, og jeg har efterfølgende fundet ud af, at hun har levet og boet på gaden i en periode. Hun har været igennem mange svære ting, og jeg håber, at jeg på en eller anden måde kan få en bedre forståelse af hendes vilkår ved at prøve det her.

Annonce

Fokus på hjemløshed

Rune Højgaard Andersens tid som hjemløs er en del af et større projekt, hvor frivillige i alle Københavns bydele skal leve på gaden i 72 timer. Målet er at samle intet mindre end 500.000 kroner ind til Hus Forbi, og man kan følge med på bydelenes facebooksider undervejs, i det her tilfælde ValbyLIV, hvor der vil blive lagt indhold op fra livet på gaden.

Rune Højgaard Andersen får støtte undervejs af personer fra hjemløse-miljøet, hvor han skal stifte bekendtskab med mennesker, der lever som hjemløse af forskellige årsager. Den del glæder han sig til at blive klogere på.

Hvorfor #72timer ?

Fordi Hus Forbi i år fejrer 25 års jubilæum. I den anledning vil vi sætte konstruktivt og løsningsorienteret fokus på flere hjemløseproblematikker og sender derfor en læser ud i frivillig hjemløshed i tre døgn. 72 timer hvor den ’hjemløse’ på egen krop oplever problemer og udfordringer og beretter om oplevelserne. I de tre døgn vil vi også samle penge ind til netop Hus Forbi, og det er vores ambition at runde en halv million kroner i jubilæumsgave til den corona-trængte organisation. #72timer kan følges på alle vores medier frem til 12. maj. #72timer præsenteres i samarbejde med Hus Forbi

- Jeg tror, det er meget typisk, at man skærer alle over en kam, så det bliver nemt at navigere i, så jeg glæder mig til at opleve og vise flere sider af det at være hjemløs, siger Rune Højgaard Andersen, der mest bekymrer sig for, om det bliver svært at få tiden til at gå, og om han kan blive i situationen som hjemløs, når det bliver svært.

- Jeg tror, det bliver hårdt ikke at blive fristet til at snyde eller bruge penge med min mobil, når jeg bliver ’rigtig sulten’ – og i øvrigt ikke varetage nogle af mine forpligtelser i tre dage såsom studie og frivilligt arbejde, men jeg glæder mig også til at blive klogere. Jeg håber, jeg kan være med til at gøre en lille forskel og skubbe folks opfattelse af hjemløse i en mere menneskelig retning.

Sådan støtter og donerer du

Som virksomhed skriver du det ønskede beløb til 72timer@husforbi.dk hvorefter Hus Forbi sender en faktura. Private køber en avis af den lokale Hus Forbi-sælger og skriver det betalte beløb på sms til 30504816. Indsamlingen varetages alene af Hus Forbi.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Kilovis af hård narko blev leveret i små æg på søndage

Annonce
Annonce
Alarm112

16-årig var i livsfare: Sag om knivoverfald kommer for retten efter 33 måneder

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

24-årig kendt skyldig i forsøg på terror

Alarm112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Mest læste

Annonce