Annonce
Valby

Sådan går det Valbys nye franske café efter brand

Anne Rebecka Batshom og Sofus Mads Clementsen er glade for at Brasserie Valby kunne komme på benene igen allerede en uge efter branden. Foto: Sine Bindslev Caspersen
Den helt nye franske café på Valby Langgade formår, på trods af usædvanlige opstarts vanskeligheder som corona-krise og ildebrand, at agere samlingspunkt og skabe lokal vækst
Annonce

Den 14. maj, knap en måned efter første genåbningsfase, opstod der brand i køkkenet hos Valbys nye franske café. Det medførte endnu en nedlukning af Brasserie Valby, der også måtte udsætte en yderst kærkommen aftale oven på corona-nedlukningen.

Den 14. juni udbrød der brand i den nye cafe Brasserie Valby. Branden kom i kølvandet på forårets nedlukning, som også betød mange aflyste arrangemneter. Foto: Brasserie Valby.

- Ugen før branden henvendte en filminstruktør til os, for at booke caféen til kontor og pauselokale for sit filmhold hen over sommeren. Branden brød ud søndag, hvor aftalen skulle have startet om mandagen. På grund af skaderne, kunne vi desværre ikke stille klar som pause- og frokostlokale, fortæller ejer Anne Rebecka Bastholm.

Annonce

Corona gjorde leveringstiden kortere

Lugten af fedt og sod var gennemgående i hele caféen og det tog to rengøringshold og eget knofedt at rengøre stedet. Bar, spiseområde og komfur var heldigvis intakt, men den store industriemhætte stod ikke til at redde efter de høje flammer.

- På baggrund af vores tid i cateringbranchen fik vi hurtigt kontakt til leverandørerne, der på grund af corona-nedlukningen befandt sig i en stillestående periode, hvilket gjorde, at vi allerede kunne få leveret en ny emhætte på under én uge.

Annonce

Nye bænke og østers på onsdage har skabt lokal vækst


Vores restaurant appellerer til, at man bliver hængende og giver plads til, at man både kan drikke en kop kaffe i solen eller spise østers og drikke champagne på en onsdag.

Anne Rebecka Bastholm


Hjørnet på Valby Langgade 90 var for få måneder siden en nedlukket spillecafe med skodder for vinduerne, som skabte en dunkel atmosfære i områedet. Den stemning er der vendt op og ned på, og Brasserie Valbys nye bænke langs cafémuren skulle vise sig at blive det nye samlingssted for kaffeglade valbygensere under forårets nedlukning.

Anne er især glad for den uformelle stemning, som findes på Vesterbro, hvor folk meningsudveksler og kommer hinanden ved på caféerne. En stemning hun gerne ser genskabt i Valby.

- Vores restaurant appellerer til, at man bliver hængende og giver plads til, at man både kan drikke en kop kaffe i solen eller spise østers og drikke champagne på en onsdag.

Ifølge Anne Rebecka Bastholm er der kommet mere liv i denne ende af Valby.

- Ejeren af nabo-pizzeriaet frygtede stor konkurrence, men kommer glædeligt og fortæller, at han fået en uventet stigning i omsætning siden åbningen af Brasserie Valby, fortæller Anne Rebecka Bastholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Parkering er en mangelvare

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce