Annonce
Kultur

Salaam Filmfestival byder på vigtig fortælling om ekstremisme og radikalisering

'Unge Ahmed' følger den 13-årige Ahmed der er radikaliseret til koranlæsning og vises i Valby Kino i forbindelse med Salaam Filmfestival. Foto: Salaamfilmfestival
Annonce

Når Salaam Filmfestival kommer til Valby, kommer de med en uhyggelig - men vigtig og nødvendig historie.

Bag en fortælling om ekstremisme og radikalisering står to ældre hvide mænd, Jean-Pierre og Luc Dardenne. De samles om en historie fortalt ud fra en insisteren på det fællesmenneskelige, en tro på, at vi alle er ens- og et, måske sentimentalt, håb på at det gode - det findes.

I filmen 'Unge Ahmed' følger vi den 13-årige Ahmed, der har brudt med sine lærere, sine kammerater og i sidste ende hans egen familie - i sin søgen efter at rense livet for enhver fristelse og nedkæmpe det, som han mener, at koranen fordømmer.

Filmen er en fortælling om ekstremisme - uden at beskrive vejen dertil, men som efterlader et tankerum til, hvordan Ahmed er kommet til at have disse holdninger. Vi følger en ung dreng, som står overfor de store og små ting en 13-årig dreng skal tackle og berører alt fra det første kys til de eksistentielle overvejelser i livet.

Efterfølgende vil Salaams oplægsholder Muhammad Hee tage vejen til ekstremisme op og diskutere det, der kommer før ekstremisme. Samtidig vil han tage billedet af unge muslimer op og nuancere dette for at forebygge stigmatisering.

Arrangementet er et samarbejde mellem Salaam Filmfestival og Med Skolen i Biografen og spiller 9. december klokken 9.00 i Valby Kino.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sundhed

Snup en lyntest ved Meny på Nordens Plads

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce