Annonce
Debat

SF arbejder for bevarelsen af Smedjen bliver indarbejdet i projektet på Mølle Allé

Debattøren i dette debatindlæg, Benjamin Friis (SF), er begejstret for, at Teknik- og Miljøudvalget undersøger, om historiske og kulturelle Smedjen kan bevares. Foto: Valby Lokaludvalg
Annonce

Læserbrev: Igennem det sidste halve år har vi i SF- sammen med Valby Lokaludvalg og en række lokale aktører- arbejdet for, at området omkring Smedestræde bliver udbygget på en måde, der ikke kun handler om profitmaksimering, men også husker, hvordan gamle Valbys kulturmiljø har set ud. Et af de væsentligste stridspunkter ligger lige bagved ostehandleren, nemlig den gamle smedje.


Hvis man stiller sig ved gavlen og ser på den øverste lægde, kan man se bogstaverne CWP og årstallet 1843. Det er altså ikke bare en bygning fra i fjor.

Benjamin Friis (SF)


Hvis man stiller sig ved gavlen og ser på den øverste lægde, kan man se bogstaverne CWP og årstallet 1843. Det er altså ikke bare en bygning fra i fjor. Det er et bindingsværkshus, der har stået mere end 150 år på lige præcis den plads. Derudover er det den sidste bygning, der findes i Valby fra den tid.

Jeg er derfor glad for, at Teknik- og Miljøudvalget har valgt at undersøge, om Smedjen kan bevares. Ja, vi skal finde plads til flere københavnere, og vi skal også sikre, at der boliger nok, der er til at betale. Men vi må og skal finde en bæredygtig måde at udvikle vores by på, uden at vores historiske kulturmiljø forsvinder. Bevaringen af Smedjen vil være et godt sted at starte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sundhed

Snup en lyntest ved Meny på Nordens Plads

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce